Κύρα Αδάμ: Τα 70 δις που κερδίζει το χρόνο η Τουρκία από την Ε.Ε. της επιτρέπουν να εξοπλίζεται

Freepen.gr -  Η Ε.Ε. δεν πρόκειται να αποφασίσει ποτέ κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας ενώ το Δεκέμβριο θα συζητηθεί το νέο πλαίσιο του προσφυγικού ζητήματος, κάτι το οποίο τρομάζει τις ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος του διπλωματικού ρεπορτάζ, Κύρα Αδάμ μιλώντας στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιαμαλή. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούδεποτε σκέφτηκε και θέλησε να φέρει το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρει η Κύρα Αδάμ υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ανοίξουμε το κεφάλαιο των κυρώσεων κατά της Τουρκίας καθώς απειλείται ευθέως η κυριαρχία καθώς επίσης και τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. 

Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να είχε έτοιμο φάκελο συγκεκριμένων κυρώσεων ώστε να απειλήσει την Τουρκία με βασικότερο όπλο την αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε. - Τουρκίας, η οποία έχει αδασμολόγητα τα πάντα, ώστε ο μ.ο. των χρημάτων που λαμβάνει η Αγκυρα να αγγίζει τα 70 δις κατ' έτος, καθώς αυτό το ποσό λογιστικά και μόνο της επιτρέπει να προχωρά σε υπερεξοπλισμούς και απειλές κατά της Ελλάδας.

Κατά την Κύρα Αδάμ το κλειδί βρίσκεται στην κατά περίπτωση επιβολή δασμών σε τουρκικά προϊόντα και την εργαλειοποίηση της απειλής να πληγεί η Τουρκία στο θέμα της τελωνειακής ένωσης.


 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail