Το Ορούτς Ρέις πήρε την επικίνδυνη στροφή για να περάσει ακόμη πιο κοντά από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης

Freepen.gr - Είχαμε υπολογίσει έγκαιρα ότι το Ορούτς Ρέις θα προχωρούσε στην επικίνδυνη στροφή βορειοανατολικά, ώστε στην ευθεία να περάσει στα περίπου 6,5 ναυτικά μίλια από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης σύμφωνα και με την τουρκική Navtex.

Ωστόσο κρίναμε καλύτερα σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές να μην προτρέχουμε. Τελικά η στροφή έγινε, όπως προδίκαζε τόσο η τουρκική Navtex όσο και η πορεία του πλοίου. Η ολοκλήρωση του ελιγμού και η ευθεία πορεία θα δείξουν τελικά πόσο κάτω από τα 12 ν.μ. θα περάσει το πλοίο από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης.

 

Χθες βράδυ κινούμενο νοτιο-δυτικά πέρασε περίπου στα 11,1 ν.μ. από την Στρογγύλη. Με δεδομένη την απόσταση και την ταχύτητα του Ορούτς Ρέις και το γεγονός ότι τα ζιγκ ζαγκ γίνονται με περίπου 5 ν.μ. μεσοδιάστημα, τότε ένα ενδιαφέρον πρωινό αναμένεται από κάθε άποψη, ό,τι κι αν γίνει ή ακόμη κι αν ΔΕ γίνει σύμφωνα με τη νέα μετατοπισθείσα κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.


 

Τα printscreens είναι από το myshiptracking, vesselfinder και το marinetraffic.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail