Οι Τούρκοι ψαρεύουν 6 μίλια από την ακτή της Σαμοθράκης με 40-50-60 αλιευτικά!

Freepen.gr - Ο Θοδωρής Παρίσης, που είναι ψαράς στη Σαμοθράκη, ο αμυντικός αναλυτής Παναγιώτης Θεοδωρακίδης και ο καθηγητής οικονομικής γεωγραφίας Γιάννης Μάζης σχολιάζουν την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο μιλώντας στη Φαίη Μαυραγάννη στο ΟΡΕΝ.

Όπως εξηγεί ο κ. Παρίσης η κατάσταση αφορά 40-50-60 αλιευτικά από την Τουρκία που πολλές φορές πιάνουν το Θρακικό και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ στην πλειοψηφία τους πρόκειται για υπερσύγχρονα σκάφη.

Ο κ. Παρίσης αποκαλύπτει περιστατικό ακόμη και στα 4,5 ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές. Κατά τη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης παρουσιάζονται φωτογραφίες από τα τουρκικά ψαράδικα (πχ αρχική φωτογραφία από το σπίτι του κ. Παρίση). 

O αμυντικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης θέτει το ερώτημα αν αυτά τα τουρκικά σκάφη δεν είναι απλά αλιευτικά αλλά πλεούμενα με πολύ περισσότερες δυνατότητες που εκτελούν παράλληλους ρόλους.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail