Φονική μάχη Αρμενίων - Αζέρων: 550 νεκροί σε μια μέρα για το Μπακού

Freepen.gr - Μεγάλος αριθμός από στρατιώτες και τρομοκράτες του Αζερμπαϊτζάν σκοτώθηκαν στις μάχες του Σαββάτου στα μέτωπα του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Artsrun Hovhannisyan είπε σε συνέντευξη τύπου.

"Σύμφωνα με τις συνοπτικές πληροφορίες για τις 3 Οκτωβρίου, 21: 00, ο αντίπαλος έχει υποστεί 440-450 απώλειες έμψυχου δυναμικού, οι οποίες περιλαμβάνουν στρατιωτικούς και μη στρατιωτικούς-τρομοκράτες. 800-900 τραυματίστηκαν. 45 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μάχης και 8-9 δεκάδες καταστράφηκαν πριν από την έναρξη της αποστολής μάχης. 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 10 UAV και 3 συστήματα "Smerch" καταστράφηκαν επίσης", δήλωσε ο Hovhannisyan.

Πρόσθεσε ότι το Αζερμπαϊτζάν μετρά συνολικά 2300 απώλειες σε ανθρώπινο επίπεδο, καταρρίψεις 113 UAV ενώ 375-385 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν.

Ο Artsrun Hovhannisyan σημείωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Σαββάτου ήταν εξαιρετικά έντονες και τεταμένες στο βόρειο και νότιο τμήμα του Artsakh. Ο αντίπαλος προσπάθησε να σπάσει την πρώτη γραμμή, αλλά μετά από έντονες συγκρούσεις η αρμενική πλευρά μπόρεσε να σταματήσει το κύμα της επίθεσης. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για 6-7 ώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail