Η Ουκρανία σχεδιάζει να αγοράσει 50 τουρκικά ΤΒ2 κι ετοιμάζει γραμμή συναρμολόγησης

Freepen.gr - Η Ουκρανία θέλει να αγοράσει περίπου 50 αεροσκάφη μάχης Bayraktar TB2 και να δημιουργήσει μια γραμμή συναρμολόγησης μεγάλης κλίμακας για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναφέρει το defenseworld.net.

"Έχουμε συμφωνήσει για τη δημιουργία μιας μεγάλης κλίμακας γραμμής συναρμολόγησης για αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία. Επί του παρόντος, επιλέγουμε ένα μέρος για την παραγωγή των drones", δήλωσε ο Vadym Nozdr, Διευθύνων Σύμβουλος της ουκρανικής κρατικής Ukrspetsexport, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο LB.ua.

Η Ουκρανία λέγεται ότι έχει δοκιμάσει τα αεροσκάφη μάχης αυτό το Μάρτιο. Το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να αγοράσει 6 έως 12 συστήματα μάχης (4 αεροσκάφη και 1 σταθμό βάσης) στο εγγύς μέλλον. Το μοντέλο αυτών των αεροσκαφών μπορεί να διαφέρει από το τουρκικό.

"Έχει ήδη υπάρξει σύμβαση για την τουρκική εξαγωγή 36 Bayraktar TB2, αν δεν κάνω λάθος. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από ό, τι έχει ήδη αγοράσει η Ουκρανία και έχουμε αγοράσει 6 συστήματα και 3 σταθμούς ελέγχου εδάφους", δήλωσε ο Nozdr.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι μετά την ίδρυση ενός εργοστασίου παραγωγής drones, η Ουκρανία θα αρχίσει να εξάγει αυτά τα drones.

"Αυτό είναι τώρα υπό εξέταση και η Τουρκία δεν είναι ενάντια σε περαιτέρω εξαγωγές. Υπάρχει ήδη συμφωνία ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να προμηθεύει το Bayraktar TB2s σε εκείνες τις χώρες που αγοράζουν αυτά τα αεροσκάφη από την Τουρκία όπως το Αζερμπαϊτζάν", σημείωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail