Επιστροφή στο 2005 στο κατά κεφαλήν εισόδημα των Τούρκων κι έρχονται χειρότερα

Freepen.gr - Το ΔΝΤ προέβλεψε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Τουρκία θα μειωθεί στα 7.720 δολάρια φέτος. Όπως σημειώνει η τουρκική sozcu.com.tr, εάν αυτή η πρόβλεψη γίνει πραγματικότητα, το επίπεδο εισοδήματος των πολιτών θα επιστρέψει ακριβώς στο σημείο που ήταν πριν από 15 χρόνια. Το ΔΝΤ προέβλεψε επίσης ότι οι απώλειες στο κατά κεφαλήν εισόδημα θα συνεχιστούν για το 2021.

Μια έκθεση του Οκτωβρίου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έδειξε πως το Εθνικό κατά κεφαλήν εισόδημα στην Τουρκία έχει μειωθεί ραγδαία και η αναμενόμενη ανάκαμψη δεν αναμένεται εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ, το κατά κεφαλήν εθνικό εισόδημα στην Τουρκία αγγίζει περίπου τα επίπεδα του 2005 όταν ήταν $ 7.350.



Το ΔΝΤ προβλέπει 5 τοις εκατό συρρίκνωση στην Τουρκία στο τέλος του έτους, ενώ η πρόβλεψη ανάπτυξης της κυβέρνησης είναι 3 τοις εκατό για το τρέχον έτος, σύμφωνα με το νέο οικονομικό πρόγραμμα, και 5.8 τοις εκατό για το επόμενο έτος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, μετά από μια σοβαρή μείωση φέτος, δεν θα υπάρξει ανάκαμψη στο κατά κεφαλήν εισόδημα το 2021, αλλά μάλλον μια περαιτέρω μείωση. 

Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Τουρκία θα μειωθεί στα 7.658 δολάρια το 2021. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, το εθνικό κατά κεφαλήν εισόδημα στην Τουρκία μπορεί να ανέλθει μόνο στα $ 9.290 το 2023. Ωστόσο, το Εθνικό κατά κεφαλήν εισόδημα στην Τουρκία ήταν 9.640 δολάρια το 2007. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΔΝΤ, το Εθνικό κατά κεφαλήν εισόδημα στην Τουρκία θα επιστρέψει μόνο στο επίπεδο του 2016 περί το 2025.δηλαδή στα 10.890 δολάρια.

Ο Επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Başkent, Καθηγητής Dr. Uğur Emek δήλωσε ότι η πρόβλεψη του ΔΝΤ για το κατά κεφαλήν εισόδημα των $ 7.720 για το τρέχον έτος είναι μια αισιόδοξη πρόβλεψη ενώ το ίδιο αισιόδοξη θεωρεί την εκτίμηση για συρρίκνωση 5 τοις εκατό τονίζοντας ότι οι δαπάνες είχαν μειωθεί σημαντικά, ενώ ο κόσμος βιώνει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail