Μάζης: Κυρώσεις τώρα, 12 ν.μ. και μήνυμα σε όλους, αλλιώς έρχεται πόλεμος

O Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών μιλώντας στον 98.4, υποστήριξε ότι αν θες πραγματικά να αποφύγεις τον πόλεμο με την Τουρκία, δεν περιμένεις να φτάσει στο Καστελλόριζο, στο όνομα του κατευνασμού και της φιλειρηνικής προσέγγισης, γιατί τότε δε θα αποφύγεις το πόλεμο, αλλά τώρα όχι αύριο παίρνεις μέτρα. 

Κάνεις επέκταση της αιγιαλίτιδας σου στα 12 ν.μ. ενιαία τώρα, καταγγέλλεις την παραβίαση της από την Τουρκία, ζητάς σήμερα αυστηρές κυρώσεις από την Ε.Ε. αλλιώς μπλοκάρεις τα πάντα, καταγγέλλεις την καταπάτηση 7 ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καθιστάς υπαίτιους Ε.Ε., ΝΑΤΟ, μεγάλους παίκτες ισχύος και συμμάχους, στο ενδεχόμενο να μετατραπεί η Νοτιοανατολική Μεσόγειος σε «κόλαση», τονίζοντας ότι είσαι αποφασισμένος να υπερασπιστείς μέχρι εσχάτων τις κόκκινες γραμμές της εθνικής σου κυριαρχίας. 

Οτιδήποτε άλλο στην μεθαυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. εκτός από σκληρές κυρώσεις, θα είναι επικοινωνιακές φιοριτούρες, σημείωσε. Ο Ι. Μάζης εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θα το πάει μέχρι τα άκρα όσο αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν προτίθεται να τον εμποδίσει, γνωρίζοντας ότι μόνο η Ελλάδα μπορεί να σταθεί απέναντι του και για αυτό επιχειρεί ανέξοδα με την προβολή ισχύος να την σύρει σε ένα τραπέζι διαλόγου υποχωρήσεων και συμβιβασμών με τα θέλω του. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail