Εθνικισμός τα 12 ν.μ. για το Χρυσοχοΐδη που ο λαός έστειλε σπίτι του κι ο Μητσοτάκης διόρισε υπουργό

Ο διορισμένος υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την περιβόητη δήλωση ότι δε διάβασε το μνημόνιο, επανήλθε σήμερα χαρακτηρίζοντας ένα αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών έχει ασκήσει, ως εθνικισμό.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, επί των ημερών του οποίου, η αστυνομία βάζει παιδιά στα κρατητήρια και κυνηγά τους πολίτες για να τους κόψει πρόστιμα, ενώ οι εγκληματίες αλωνίζουν, χαρακτήρισε ως εθνικισμό το δικαίωμα επέκτασης των εθνικών χωρικών μας υδάτων από τα 6 ναυτικά μίλια στα 12.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε ένα σοβαρό κράτος θα είχε ήδη παραιτηθεί. Ωστόσο είναι προφανές πως δε μιλά από μόνος του, αφού είναι ο δεύτερος υπουργός που "απομακρύνει" με δηλώσεις του τα 12 ναυτικά μίλια. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε ένα σοβαρό κράτος βασικά δε θα ήταν καν υπουργός, διότι δημοκρατία σημαίνει να κυβερνούν αυτοί που έστω εξελέγησαν από το λαό. Ο περί ου ο λόγος εστάλη στο σπίτι του από τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2015 στο σπίτι του αφού δεν εξελέγη βουλευτής στη Β' Αθήνας. 

Άραγε οι ψηφοφόροι της ΝΔ όταν πήγαν στις κάλπες επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη; 

Ένας μη εκλεγμένος υπουργός χαρακτηρίζει εθνικισμό ένα αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, στην εφαρμογή του οποίου ώμνυσαν οι κυβερνήσεις που υπηρέτησε στο παρελθόν. Προφανώς ως εθνικιστές χαρακτηρίζει και συναδέρφους του στην κυβέρνηση. Καταλαβαίνετε, βέβαια, πως θα χαρακτηρίζει το δικαίωμα του συμπλέγματος της Μεγίστης να έχει ΑΟΖ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αντιλαμβάνεστε που έχουμε μπλέξει και δε βλέπουμε φως από πουθενά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail