Με 1,2 δις ευρώ η Αίγυπτος παρήγγειλε τις δύο έτοιμες ιταλικές FREMM - Πάει για άλλες δύο

Freepen.gr - Σύμφωνα με αναφορές, η Αίγυπτος έχει παραγγείλει δύο ιταλικές φρεγάτες FREMM για 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνει το defenseworld.net.

Η σύμβαση υπογράφηκε στα τέλη Αυγούστου. Το αιγυπτιακό Ναυτικό θα λάβει την πρώτη του φρεγάτα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Tο δεύτερο πλοίο θα παραληφθεί το 2021, ανέφερε το ιταλικό περιοδικό L'espresso στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αρχική σύμβαση για δύο φρεγάτες θα μπορούσε να ακολουθηθεί από εντολή για δύο ακόμη. Η Αίγυπτος λέγεται επίσης ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει περιπολικά πλοία από την Fincantieri, μερικά από τα οποία θα κατασκευάζονταν σε αιγυπτιακά ναυπηγεία με άδεια σύμφωνα με το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο που υιοθέτησε με τις γαλλικές κορβέτες Gowind.

Το πρόγραμμα FREMM - Bergamini είναι ένα κοινό ιταλο-γαλλικό πρόγραμμα αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας για μια νέα γενιά φρεγατών, που έχει μια κοινή γραμμή βάσης, αλλά διαφέρει από τη μια χώρα στην άλλη ως συνάρτηση διαφορετικών επιχειρησιακών απαιτήσεων. Οι φρεγάτες για το ιταλικό Ναυτικό κατασκευάζονται στο ολοκληρωμένο ναυτικό ναυπηγείο του Fincantieri της Riva Trigoso-Muggiano.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα όλο το ψάχνει και το σκέπτεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail