Στις 10 Οκτωβρίου σηκώνει άγκυρα και το πλωτό γεωτρύπανο Κανούνι αλλάζοντας ρότα

Freepen.gr - Η Τουρκία ετοιμάζεται να αναπτύξει και το τρίτο πλοίο γεώτρησης στο πλαίσιο της έρευνάς της για υδρογονάνθρακες, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ σε tweet την Πέμπτη.

"Η περίοδος Kanuni αρχίζει στις θάλασσές μας. Το Kanuni θα αποπλεύσει από το λιμάνι Taşucu στις Οκτ. 10 " δήλωσε ο Ντονμέζ. Το Kanuni πρόκειται να αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα ξεκινήσει τη γεώτρηση στο πρόσφατα ανακαλυφθέν πεδίο φυσικού αερίου Sakarya.

Το Kanuni, αναφέρθηκε αρχικά πως κάνει προετοιμασίες για να πλεύσει στην ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία έχει προηγουμένως αναπτύξει δύο άλλα τρυπάνια, τα Fatih και Yavuz.

Ωστόσο, οι πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησαν την Τουρκία σε μια οπισθοχώρηση επί του παρόντος και επιστροφή στον Εύξεινο Πόντο όπου τα πράγματα είναι περισσότερο ομαλά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail