Αρτσάκ: Η Τουρκία πολεμά εναντίον μας - Χρησιμοποιούνται τουρκικά UAV και F-16

Freepen.gr - Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Artsakh (Ναγκόρνο Καραμπάχ), Arayik Harutyunyan, εκτός από το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία πολεμά επίσης στο Artsakh, ανέφερε ο Harutyunyan σε μια ενημέρωση. Σύμφωνα με το armenpress ανέφερε:

"Η Τουρκία αγωνίζεται επίσης εναντίον μας. Τα κύρια σύγχρονα όπλα και πυρομαχικά της Τουρκίας χρησιμοποιούνται – UAV και αεροπλάνα. Δεν μιλώ για μισθοφόρους ή εθελοντές από άλλες χώρες. Το Αρτσάκ αγωνίζεται στηριζόμενο μόνο στον αμυντικό στρατό του Αρτσάκ και μπορεί να υπάρχουν εθελοντές μόνο από την Αρμενία", δήλωσε ο Harutyunyan, προσθέτοντας ότι υπάρχει και απόφαση της αρμενικής κυβέρνησης να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και επιστράτευση.

Ο πρόεδρος του Artsakh τόνισε ότι ο αμυντικός στρατός εκπληρώνει με επιτυχία τα καθήκοντά του.

"Ναι, έχουμε χάσει μια θέση, ίσως θα χάσουμε περισσότερες, αλλά σίγουρα θα καταλάβουμε και θέσεις. Το αποτέλεσμα του πολέμου είναι προβλέψιμο για εμάς, το σχέδιο του εχθρού θα καταλήξει σε αποτυχία. Μετρούν ήδη εκατοντάδες θύματα και δεκάδες στρατιωτικού εξοπλισμού έχει καταστραφεί", δήλωσε ο Arayik Harutyunyan.

Προφανώς όταν αναφέρεται σε τουρκικά αεροσκάφη εκτός των μη επανδρωμένων, εννοεί τα F-16 της γειτονικής χώρας. Άραγε να πρόκειται για εκείνα που είχαν βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν πριν λίγες εβδομάδες για κοινές ασκήσεις; Μήπως έκτοτε παραμένουν εκεί;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail