Η Αρμενία δεν αποκλείει τη χρήση των νέων Su-30 σε περίπτωση πολέμου

Freepen.gr - Ο Artsron Hovhannisyan, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, ανακοίνωσε σε ενημέρωση Τύπου ότι η Αρμενία θα χρησιμοποιήσει, αν χρειαστεί, όλα τα είδη όπλων ως απάντηση στην επιθετικότητα των Αζέρων, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών Su-30SM.

Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης μαχητικών, ο Hovhannisyan ανέφερε ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Αρμενίας έχει πλήρη έλεγχο της κατάστασης στη ζώνη των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και "εάν είναι απαραίτητο, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα είδη όπλων".

Μεταξύ των πιθανών όπλων που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα νεοαποκτηθέντα μαχητικά αεροσκάφη Su-30 της Αρμενίας, τα οποία αγοράστηκαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας αγόρασε τέσσερα αεροσκάφη Su-30 από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2019. Αυτό ενίσχυσε την αρμενική Πολεμική Αεροπορία και αύξησε τις δυνατότητες μάχης της.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Hovhannisyan, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν πυραυλικές επιθέσεις και αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή των συγκρούσεων του Καραμπάχ, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη και ελικόπτερα και αναφέροντας την ύπαρξη απωλειών και ζημιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail