Sabah: Εντολή στους Τούρκους κυβερνήτες να μην χτυπήσουν πρώτοι αλλά προσοχή στην αχλάδα

Freepen.gr - Η τουρκική Sabah μεταδίδει πληροφορίες επικαλούμενη στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές ότι έχει δοθεί εντολή στον στολίσκο που συνοδεύει το Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο να μην ανοίξει πρώτος πυρ.

Συμπληρώνεται ωστόσο στο δημοσίευμα πως «όταν προκύψει μια κίνηση από την άλλη πλευρά, θα κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο». Το πως ορίζεται η επιθετική κίνηση είναι ένα άλλο. Πχ η κίνηση της Κεμάλ Ρέις σε αντίθετη περίπτωση θα ερμηνευόταν ως επιθετική;

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιολογήθηκε η τρέχουσα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι κυβερνήτες μπορεί να έλαβαν εντολή να μη χτυπήσουν πρώτοι, ωστόσο μήπως έχουν επίσης οδηγίες να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να προκαλέσουν το πρώτο χτύπημα έχοντας σχεδιάσει την αντίδρασή τους; Είμαστε βέβαιοι ότι έχουν γνώση οι φύλακες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail