Τούρκοι αξιωματούχοι: «Οι S-400 θα μας δώσουν το πλεονέκτημα απέναντι στις ελληνικές απειλές»

Με την κατάσταση στο Αιγαίο να κρέμεται… κυριολεκτικά σε μια κλωστή και τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου να σκεπάζει την περιοχή, η Τουρκία στέλνει το ένα προκλητικό μήνυμα μετά το άλλο

 
Τούρκοι αξιωματούχοι: «Οι S-400 θα μας δώσουν το πλεονέκτημα απέναντι στις ελληνικές απειλές»
Με την κατάσταση στο Αιγαίο να κρέμεται… κυριολεκτικά σε μια κλωστή και τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου να σκεπάζει την περιοχή, η Τουρκία στέλνει το ένα προκλητικό μήνυμα μετά το άλλο.

Είτε μέσω κορυφαίων τούρκων αξιωματούχων, είτε μέσα από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ φροντίζουν να… υπογραμμίζουν τη πολεμική δύναμη της Τουρκίας έναντι της χώρας μας.

Αυτή τη φορά λοιπόν, δημοσίευμα σε τουρκικά ΜΜΕ αναφέρεται στα ρωσικά πυραυλικά συστήματα της Άγκυρας, τους S-400, οι οποίοι βρίσκονται ψηλά στην τουρκική αμυντική ατζέντα. Όπως αναφέρει η Yeni Safak σε άρθρο της, «στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που αξιολογούν τις ελληνικές απειλές, κρίνουν ότι οι S-400 είναι αυτοί που θα δώσουν το πάνω χέρι στην Τουρκία.

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα όπως μεταδίδει tanea.gr, φιλοξενεί δηλώσεις του αναλυτή του TRT World, Γιουσούφ Ερίμ, ο οποίος επισημαίνει ότι η ύπαρξη των S-400 θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο για την αμυντική αλλά και επιθετική λειτουργία της Τουρκίας: «Η εγκατάσταση και ενεργοποίηση των πυραυλικών συστημάτων S-400 σε ακτίνα της Μεσογείου θα μπορούσε να αλλάξει όλα τα δεδομένα πτήσεων. Η Τουρκία θα είχε τότε το πλεονέκτημα».

Η Τουρκία έχει παραλάβει τους ρωσικούς πυραύλους και τα ραντάρ που τους συνοδεύουν, αλλά δεν τους έχει ενεργοποιήσει ακόμη. Αυτό -μεταξύ άλλων- διότι οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις (ήδη έχουν «παγώσει» την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-35) και την πιέζουν να πουλήσει τους S-400 σε άλλη χώρα ή τουλάχιστον να μην τους ενεργοποιήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail