Στρατιωτικές-διπλωματικές πηγές: «Αν αποσυρθεί το Oruc Reis, φεύγουν και οι ελληνικές φρεγάτες»

Freepen.gr - Υψηλόβαθμες διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές τονίζουν ότι αν αποσυρθεί το Oruc Reis, τότε θα φύγουν και οι ελληνικές φρεγάτες. Συγκεκριμένα η Αλεξία Τασούλα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ ότι:

«Η Ελλάδα ζητά να αποχωρήσει το Oruc Reis από την επίμαχη περιοχή. Το έχει ζητήσει το έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το έχει δηλώσει και ο υπουργός εξωτερικών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρέπει να αποχωρήσει το Oruc Reis τώρα εάν θέλει Άγκυρα να ξαναξεκινήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος».

Η ρεπορτέρ αναφέρει ότι συνομίλησε με υψηλόβαθμες διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές και της ξεκαθάρισαν ότι μόλις αποχωρήσει το τουρκικό ερευνητικό από την επίμαχη περιοχή τότε τα πλοία του ελληνικού πολεμικού Ναυτικού δεν έχουν λόγο να είναι εκεί και να το παρακολουθούν κάθε μέρα όπως κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Όσον αφορά τα πλοία του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού που συνοδεύουν όλες αυτές τις ημέρες το Oruc Reis μπορούν να συνεχίσουν να πλέουν κανονικά στα διεθνή ύδατα τηρώντας τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοΐας, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail