Η Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση χρέους της Τουρκίας στα επίπεδα της Ρουάντα


Samueles / pixabay
Freepen.gr - Η Υπηρεσία Επενδυτών της Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση χρέους της Τουρκίας επικαλούμενη αύξηση των εξωτερικών τρωτών σημείων της χώρας μαζί με τη επιδείνωση των δημοσιονομικών αποθεμάτων και των θεσμικών προκλήσεων, σημειώνει το bloomberg.com.

Η πιστοληπτική ικανότητα μειώθηκε σε B2 από το B1 την Παρασκευή, τοποθετώντας την Τουρκία στο ίδιο επίπεδο με την Αίγυπτο, την Τζαμάικα και τη Ρουάντα. Η εταιρεία διατηρεί αρνητικές προοπτικές για τη χώρα, λέγοντας ότι οι οικονομικές μετρήσεις θα μπορούσαν να επιδεινωθούν γρηγορότερα από ό, τι αναμενόταν σήμερα.

«Τα εξωτερικά τρωτά σημεία της Τουρκίας είναι όλο και πιο πιθανό να αποκρυσταλλωθούν σε μια κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών», έγραψαν στην ανακοίνωση οι αναλυτές της Moody's, Sarah Carlson και Yves Lemay. "Καθώς οι κίνδυνοι για το πιστωτικό προφίλ της Τουρκίας αυξάνονται, τα θεσμικά όργανα της χώρας φαίνεται να είναι απρόθυμα ή ανίκανα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτές τις προκλήσεις".

Τα ακαθάριστα συναλλαγματικά αποθέματα, εξαιρουμένου του χρυσού, έχουν μειωθεί περισσότερο από 40% φέτος στα 44,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 4 Σεπτεμβρίου, ασκώντας πίεση στην δυνατότητα της χώρας να διατηρήσει το ισοζύγιο πληρωμών του, σύμφωνα με τους αναλυτές. Η Moody's προειδοποίησε επίσης για αυξανόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail