Itamilradar: Τι γνωρίζουμε για τα ελληνικά Rafales

Freepen.gr - Αυτό το Σαββατοκύριακο έφτασε η επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής αγοράς 18 μαχητικών αεροσκαφών Dassault Rafale. Ορισμένοι όροι της σύμβασης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά κάτι είναι ήδη γνωστό: η γαλλική σύμβαση με την Ελλάδα θα συνδυάζει νέα και μεταχειρισμένα αεροσκάφη για συνολικά 18 Rafales, αναφέρει το itamilradar.com. Και συνεχίζει:

Η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε αρχικά την κατασκευή 8 νέων αεροσκαφών για να υποστηρίξει τη γραμμή παραγωγής της Dassault Aviation, αλλά οι ελληνικές αρχές θα προτιμούσαν να αποκτήσουν 6 νέα Rafales προκειμένου να μειώσουν το κόστος του προγράμματος και να έχουν μια επιχειρησιακή μοίρα μόλις το συντομότερο δυνατόν.

Αρχικά αναφέρθηκε ότι τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα παραχωρούνταν από το Παρίσι στην Αθήνα, αλλά στις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχει πλέον αυτή η αναφορά, παρόλο που φαίνεται ότι το κόστος των μεταχειρισμένων αεροσκαφών θα είναι πολύ χαμηλό (σχεδόν δώρο).

Εν πάση περιπτώσει, τα μεταχειρισμένα αεροπλάνα είναι εξαιρετικά πρόσφατα αφού διαθέτουν όλα τα στάνταρ των F3-O4T. Ένα πρότυπο που αναπτύχθηκε στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία μεταξύ του τέλους του 2012 και του 2018. Εξοπλισμένο με τον πύραυλο SCALP (Storm Shadow) και το ραντάρ AESA RBE-2, αυτά τα 18 αεροσκάφη θα προσφέρουν στην Ελλάδα αναμφισβήτητη υπεροχή έναντι της Τουρκίας.

Πετώντας για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, το Rafale προορίζεται να εκτελέσει υπεροχή αέρα, απαγόρευση, εναέρια αναγνώριση, υποστήριξη εδάφους, επίθεση σε βάθος, επίθεση κατά των πλοίων και αποστολές πυρηνικής αποτροπής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail