Η Toυρκία θέλει να της χαρίσουμε τα νησιά: Με αντι-NAVTEX ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Χίου!

Η Τουρκία εξέδωσε αντι-Navtex από τον Σταθμό της Σμύρνης, με την οποία ζητά την αποστρατικοποίηση της Χίου! Σύμφωνα με την τουρκική αντι-Navtex, παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης.

Το τελευταίο διάστημα η Αγκυρα έχει επαναφέρει στην επιφάνεια το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών. Μετά το Καστελλόριζο, ήρθε η σειρά της Χίου.

Είναι εμφανές ότι όσο τα νησιά παραμένουν οχυρωμένα, η Τουρκία δε θα διανοηθεί να προβεί σε επιθετική ενέργεια. Η οποιαδήποτε υποχώρηση από ελληνικής πλευράς, έστω και μερική στο θέμα αυτό, ενδέχεται να αποβεί μοιραία.

Πρέπει να αντιληφθούμε την ευρύτερη εικόνα που έχει κατά νου η Τουρκία ώστε να ζητά την αποστρατιωτικοποίηση των ακριτικών μας νησιών και ποια σχέδιά της αυτή θα εξυπηρετούσε.

Αναλυτικά η αντι-Navtex:

TURNHOS N/W : 1149/20
AEGEAN SEA
1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA08-206/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CHIOS ISLAND SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. CANCEL THIS MESSAGE 160001Z SEP 20.

Νέα τουρκική πρόκληση: Ζητά με αντι-NAVTEX την αποστρατικοποίηση της Χίου
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail