Και όμως η δημοσκόπηση της GPO δείχνει πως το κλίμα αρχίζει να στραβώνει για την κυβέρνηση

Οι επιμέρους δείκτες της δημοσκόπησης της GPO για τα "Νέα Σαββατοκύριακο" μάλλον θα πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκης η οποία πλέον με τις πρώτες ρωγμές εισέρχεται σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα από κάθε άποψη.

Του Στρατή Μαζίδη

Καταρχήν παρά το μασάζ της ελληνικής κοινωνίας περί διαλόγου με την Τουρκία και την πρώτη μέτρηση υπέρ μιας τέτοιας επιλογής να φτάνει στο 69,8% για να επιτευχθεί η αποκλιμάκωση της έντασης, δε σημαίνει πως το ποσοστό υποστηρίζει ότι στο τέλος μιας τέτοιας συζήτησης θα πρέπει να έχουμε μοιράσει τα δικά μας με την Τουρκία.

Σε αυτό θα βοηθούσε πολύ αν υπήρχε το ερώτημα: Θεωρείτε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων υπέρ της Τουρκίας στην ΑΟΖ / υφαλοκρηπίδα του Καστελλορίζου;

Το γεγονός ότι ένα 49,2% απάντα ναι/μάλλον ναι στη χρήση στρατιωτικών μέσων για να αντιμετωπιστεί η τουρκική συνεχιζόμενη προκλητικότητα δίνει ένα στίγμα.

Ωστόσο και στο θέμα του κορωνοϊού και των οικονομικών επιπτώσεις φαίνεται πως η ιδανική εικόνα της περασμένης άνοιξης αποτελεί παρελθόν.

Το 52,5% των πολιτών θεωρούν πως τα οικονομικά μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι ανεπαρκή. Μόλις το 17% απαντά θετικά για την επάρκεια των μέτρων [το 26,6% μάλλον ναι, όχι το 30,6% και μάλλον όχι το 21,9%].

Επίσης υπάρχει μια ισορροπία σχετικά με τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καθώς το 52,1% τους κρίνει θετικά και το 44,1% αρνητικά.

Πάρα ταύτα η ανυπαρξία σοβαρής, εναλλακτικής, πατριωτικής, κοινής λογικής πολιτικής πρότασης έχει ως αποτέλεσμα σε επίπεδο ποσοστών κομμάτων η ΝΔ να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα, έστω κι αν το ποσοστό της ψαλιδίστηκε, από το δεύτερο ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δε λέει απαραίτητα κάτι ως προς το ότι το λάδι στο πολιτικό καντήλι της κυβέρνησης αρχίζει να σώνεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail