Ο Μακρόν στέλνει στην Ελλάδα δύο ολοκαίνουριες FREMM υπό μορφή δανεισμού;

Η φρεγάτα Αλσατία - Naval Group
Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι, Θωμαΐς Παπαιωάννου, το μεσημέρι της Τρίτης, πηγές στη Γαλλία μιλούν για την πιθανότητα να παραχωρηθούν στην Ελλάδα υπό τη μορφή δανεισμού δύο ετοιμοπαράδοτες φρεγάτες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι παρούσες προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να υπάρξει δημοσιονομική πίεση.

Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα χαμηλότοκο δάνειο κατά το πρότυπο της συμφωνίας των Γάλλων με την Αίγυπτο ώστε η Αθήνα να καταβάλει μία ετήσια δόση της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση αυτή της γαλλικής πλευράς αφορά δύο ολοκαίνουριες φρεγάτες FREMM, οι οποίες θα ενταχθούν αμέσως στον Ελληνικό Στόλο. Πρόκειται για τις φρεγάτες «Αλσατία» και «Λοραίνη» που επί του παρόντος πραγματοποιούν δοκιμές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail