Ισραήλ: Θα αντισταθούμε σθεναρά στην πώληση F-35 και προηγμένων όπλων στα Εμιράτα

Freepen.gr - Την Παρασκευή, ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών Eli Cohen ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ θα αντιταχθεί σθεναρά στην πώληση μαχητικών F-35 και άλλων προηγμένων όπλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Cohen είπε: «Είμαστε αντίθετοι σε αυτό, δε θα συμφωνήσουμε σε καμία σύμβαση πώλησης… και θα ενεργήσουμε κατά της πώλησης οποιουδήποτε όπλου που θα έβλαπτε την ποιοτική στρατιωτική υπεροχή του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του F-35».

Τα σχόλια του υπουργού ήρθαν καθώς τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ισραήλ και τα ΗΑΕ ήταν έτοιμα να παρευρεθούν στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας κανονικοποίησης στην Ουάσινγκτον μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Ο Cohen ενέκρινε τις δηλώσεις του Benjamin Netanyahu σχετικά με το F-35, λέγοντας: «Παρευρέθηκα σε συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Σήμερα, μίλησα με τον πρωθυπουργό που είπε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει συμφωνία (επί του θέματος) και δεν συμφώνησε σε αυτό".

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνήθηκε το δημοσίευμα των New York Times, η οποία ανέφερε ότι είχε κρυφά συμφωνήσει στην προμήθεια των ΗΑΕ με F-35.

Το Ισραήλ επιθυμεί την στρατιωτική υπεροχή στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι προ μερικών μηνών δημοσιεύθηκαν άρθρα με ανησυχητικές αναφορές ως προς την στρατιωτική ενίσχυση της Αιγύπτου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail