F-35 από τις ΗΠΑ για τα Εμιράτα αλλά τόσο στελθ όσο να τα βλέπουν οι Ισραηλινοί!

skeeze / pixabay
Freepen.gr - Στο πλαίσιο των σχεδίων για τη διατήρηση της ποιοτικής υπεροχής του Ισραηλινού στρατού, οι ΗΠΑ ενδέχεται να κατασκευάσουν αεροσκάφη F-35 που σχεδιάζουν να πουλήσουν στα ΗΑΕ, ορατά στα ισραηλινά συστήματα ραντάρ.

Εν μέσω αναφορών ότι οι ΗΠΑ και τα ΗΑΕ έχουν προχωρήσει στη συμφωνία για την προμήθεια των F-35, η Ουάσιγκτον εξετάζει ένα χαμηλότερο επίπεδο των χαρακτηριστικών stealth των F-35 που προτείνονται για τα ΗΑΕ ως ένα τρόπο για τη διατήρηση της υπεροχής του Ισραήλ, ανέφερε το Reuters.

Το Ισραήλ έχει 24 F-35. Ο Υπουργός Άμυνας Benny Gantz έχει προγραμματιστεί να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του Mark Esper στην Ουάσινγκτον την Τρίτη.

Μια επιστολή συμφωνίας θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ εγκαίρως για την Εθνική Ημέρα των ΗΑΕ που γιορτάζεται στις 2 Δεκεμβρίου. Μόλις υπογραφεί, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο εναντίον οποιουδήποτε μέρους που τερματίσει τη συμφωνία.

Το Ισραήλ ασκεί ενεργά πιέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών παρά την πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ-ΗΑΕ. Τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν πλέον επεξεργαστεί έναν τρόπο ώστε οι ισραηλινές αεροπορικές άμυνες να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τα αεροσκάφη F-35 των ΗΑΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail