Πρόεδρος Αρμενίας: Τουρκικά F-16 κατά του Αρτσάκ και φάντασμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Freepen.gr -  Η Τουρκία στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στην επίθεσή του στο Αρτσάκ με τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Άρμεν Σαρκισιάν.

Ο Σαρκισιάν έκανε μια εναρκτήρια ομιλία στο Διεθνές Συνέδριο cybersec2020 για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

"Η Αρμενία αντιμετωπίζει καθημερινά απειλή στον κυβερνοχώρο και όχι μόνο από το γείτονά μας Αζερμπαϊτζάν, αλλά και από την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, αυτή η εικονική απειλή γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι υπάρχει μια σύγκρουση στα σύνορα του Ναγκόρνο Καραμπάχ που ξεκίνησε από το Αζερμπαϊτζάν την Κυριακή. Δυστυχώς πρέπει να δηλώσω ότι το μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως τώρα το Αζερμπαϊτζάν μέσω των ηλεκτρονικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών της - μέσω επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Τουρκία υποστηρίζει επίσης το Αζερμπαϊτζάν μέσω του προσωπικού, των συμβούλων, των μισθοφόρων και επίσης με τα F-16. Για κάθε Αρμένιο που ζει σε όλο τον κόσμο αυτό είναι ένα είδος επιστροφής του φαντάσματος. Γιατί λέω φάντασμα, γιατί αυτό είναι το φάντασμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που πριν από 105 χρόνια σχεδίασε τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν υπάρχει τρόπος να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτή η γενοκτονία", δήλωσε ο Σαρκισιάν εν μέρει στις παρατηρήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail