Τουρκικό F-16 κατέρριψε Αρμένικο SU-25 στον εναέριο χώρο της Αρμενίας - Διαψεύδουν Αγκυρα και Μπακού

Freepen.gr - Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει αναπτύξει F-16 εναντίον της Αρμενίας και κατέρριψε αρμενικό στρατιωτικό αεροσκάφος εν μέσω της επίθεσης των Αζέρων στο Artsakh, ανέφερε ο αρμενικός στρατός.

"Σήμερα, ξεκινώντας από τις 10:30, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Γκαντζά στο Αζερμπαϊτζάν για να διασφαλίσουν τις εναέριες επιθέσεις αζέρικων SU-25 και τουρκικής κατασκευής Bayraktar UAV από το αζέρικο αεροδρόμιο του Dalyar κατά αρμένικων οικισμών και θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων στο Vardenis, το Μets Masrik και το Sotk στην περιοχή Vardenis στην Αρμενία.

Κατά την προαναφερθείσα περίοδο η Πολεμική Αεροπορία μας παρείχε αεροπορική υποστήριξη στις μονάδες αεράμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας. Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε ένα αεροσκάφος SU-25 της Αρμενικής Πολεμικής Αεροπορίας στον αρμενικό εναέριο χώρο", δήλωσε η Shushan συμπληρώνοντας πως ο πιλότος είναι νεκρός.

Το τουρκικό F-16 ήταν σε βάθος 60 χιλιομέτρων και υψόμετρο 8200, είπε η Stepanyan.

Eπίσης οι αρμενικές δυνάμεις κατέρριψαν ακόμη ελικόπτερο του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Καράμπχ, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Αρμένιος Υπουργός Άμυνας Αρτσρούν Χοβανισιάν.

"Οι δυνάμεις μας μόλις κατέρριψαν ένα ελικόπτερο, πιθανώς περισσότερα από ένα".

Νεώτερη ενημέρωση 18:09 - 29/9/2020: Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρείας και το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν διαψεύδουν την κατάρριψη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail