Eurasiantimes: Η Ελλάδα μπορεί να πάρει «την πιο εκπληκτική συμφωνία» για τα Rafale

Freepen.gr - Η ιστοσελίδα eurasiantimes.com αναφέρεται στη διαφαινόμενη αγορά από την Ελλάδα 18-20 μαχητικών Rafale από τη Γαλλία.

Το Dassault Rafale είναι ένα γαλλικό αεροσκάφος διπλού κινητήρα, δελταπτέρυγο, πολλαπλών ρόλων εφοδιασμένο με ένα ευρύ φάσμα όπλων, που προορίζεται για πλήθος αποστολών όπως υπεροχή στον αέρα, αναχαίτιση, εναέρια αναγνώριση, υποστήριξη επιχειρήσεων εδάφους, επιθέσεις σε βάθος, κατά στόχων επιφανείας αλλά και πυρηνικής αποτροπής.

Είναι εξοπλισμένο με δύο κινητήρες Snecma M88, ο καθένας ικανός να παρέχει έως και 50 kN (11.250 lbf) ξηρής ώσης και 75 kN (16.900 lbf) με afterburners. Ο M88 δίνει τη δυνατότητα στο Rafale να πραγματοποιεί μεγάλες πτήσεις ενώ μεταφέρει τέσσερις πυραύλους και ένα ρεζερβουάρ. Αν και δεν είναι πραγματικά ένα stealth αεροσκάφος, το Rafale σχεδιάστηκε για μειωμένη διατομή ραντάρ (RCS) και υπέρυθρη υπογραφή, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ορισμένα χαρακτηριστικά stealth, τα οποία δεν πρέπει ούτε να υπερτιμηθούν ούτε να υποτιμηθούν.

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, σημειώνει το Eurasiantimes, τα γαλλικά μαχητικά θα προσθέσουν πράγματι τεράστια αεροπορική δύναμη στα χέρια της Ελλάδας, στη μάχη της ισχύος στην περιοχή της Μεσογείου έναντι των τουρκικών δυνάμεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail