Δέκα τουρκικά drones έβαφαν ανενόχλητα για δέκα ώρες στο Καστελλόριζο;

Freepen,gr - Ο Τούρκος αμυντικός αναλυτής, Τουράν Ογκούζ, μεταφέρει στο twitter μια εκδοχή του τι συνέβη με την ελληνική σημαία στο Καστελλόριζο που θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Να σημειωθεί ότι πρώτη η ιστοσελίδα defence-point.gr παρουσίασε την εκδοχή του Ογκούζ που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κατά τον Ογκούζ χρειάστηκαν δέκα ώρες και δέκα midi drones για να βάψουν κόκκινη την 450τμ2 ελληνική σημαία στο Καστελλόριζο βομβαρδίζοντας από αέρος με μπογιά.

Σημειώνει ότι πραγματοποιήθηκαν περίπου 30 αποστολές εκτός των πληροφοριών και της διόπτευσης που χρειάστηκαν ενώ χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 100 κιλά χρώματος.

Ο Ογκουζ καταλήγει πως «η απουσία ενός μόνο Έλληνα στρατιώτη κατά τη διάρκεια ολόκληρης της αποστολής ήταν επίσης μια σαφής ένδειξη της αδυναμίας του προσωπικού, του εξοπλισμού και της εμπειρίας στο νησί».

Το ότι είχαμε παραπάνω από ένα drone, κυκλοφορεί ως εκδοχή. Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι εδώ είχαμε μια στρατιωτική επιχείρηση, σχεδόν πολεμική ενέργεια που δεν έγινε με στρατιωτικά μέσα. Το τρίτο είναι ότι όλες αυτές οι πτήσεις και οι αποστολές πέρασαν εκ του αποτελέσματος απαρατήρητες.

Κι αν αντί για μπογιά, είχαν άλλο φορτίο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail