Die Welt: Ο Ερντογάν ζήτησε από τους στρατιωτικούς του να βυθίσουν ελληνικό πλοίο

Freepen.gr - Η γερμανική εφημερίδα Die Welt ισχυρίστηκε σε δημοσίευμα την Τρίτη ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήθελε να προκαλέσει στρατιωτικό συμβάν με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο για να επιβιώσει πολιτικά.

Το άρθρο με τίτλο «Ο υπολογισμένος πόλεμος του Ερντογάν», δήλωσε ότι «αν εξαρτάται από τον Τούρκο Πρόεδρο, το ναυτικό του θα είχε βυθίσει ένα ελληνικό πλοίο στη Μεσόγειο πριν από πολύ καιρό».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, επικαλούμενη τουρκικές στρατιωτικές πηγές, ο Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς της Τουρκίας πριν από λίγες μέρες να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο και ότι πρέπει να το πράξουν διασφαλίζοντας ότι κανείς δε θα σκοτωθεί κατά την ενέργεια αυτή.

Όταν οι στρατηγοί αρνήθηκαν, κάποιος άλλος πρότεινε να την κατάρριψη ελληνικού μαχητικού καθώς ο πιλότος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό εκτίναξης για να σώσει τον εαυτό του. Αλλά οι Τούρκοι στρατηγοί αρνήθηκαν ξανά.

Δε μας εκπλήσσει το δημοσίευμα, είτε κατασκευασμένο στην Τουρκία, είτε όχι. Άλλωστε θυμόμαστε το παράδειγμα της κατάρριψης του ρωσικού Su-24. Όσο για την άρνηση των Τούρκων στρατιωτικών, κάτι ξέρουν παραπάνω. Το πιθανότερο είναι να βρεθούν άλλοι στον πάτο ή να καταρρίπτονται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail