Είμαστε έτοιμοι για μια πολεμική σύγκρουση στο Καστελλόριζο;

Από τη μελέτη των διαφόρων πολέμων έχουμε μάθει ότι είναι δυνατό να αντικατασταθεί η αποφασιστικότητα από τη διάρκεια που ίσως είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας στον πόλεμο. Αυτό εξηγείται διότι, εάν ο εχθρός αποδειχθεί ανθεκτικός, με την πάροδο του χρόνου οι μη στρατιωτικοί παράγοντες θα γίνουν προοδευτικά πιο σημαντικοί.  

Όσον αφορά τις προσπάθειες να επιτελέσουμε το πρώτο χτύπημα δεν πρέπει να λαμβάνονται ως προειδοποιήσεις για την ανοησία και τη ματαιότητα της επιθετικότητας, αλλά για το πώς θα μπορούσαμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο. Διότι  η ικανότητα να απορροφήσει ο εχθρός μια αιφνιδιαστική επίθεση και να εκτοξεύσει έναν πόλεμο είναι η στρατηγική νίκης. 

Επίσης είμαστε έτοιμοι για μια πολεμική σύγκρουση στο Καστελλόριζο; Αν θεωρήσουμε ότι είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από τον αντίπαλο δν θα αιφνιδιαστούμε. Πρέπει να είμαστε καλύτερα εκπαιδευμένοι και πιο σκληροί, πιο ανθεκτικοί σωματικά και πιο ευέλικτοι ψυχικά. 

Αν εμφανιστούν αποτυχίες, πρέπει να είμαστε σε θέση να τις αντιμετωπίσουμε. Και αυτό δεν περιορίζεται σε μονάδες στις πρώτες γραμμές. Είναι αρκετά σημαντικό, εκείνοι που πολεμούν πάνω ή γύρω από τα νησιά να υποστηριχθούν επίσης από χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που θα εργάζονται πίσω από τα παρασκήνια πολλά μίλια μακριά, προσπαθώντας να τους παρέχουν αυτό που χρειάζονται. 


Αυτός είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για να νικήσουμε. Χρόνια Πολλά στο Καστελόριζο.

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail