Τα μπασκετικά σκριν της Γεωργίας σε Τουρκο-Αζέρους, θα φέρουν ρωσική παρέμβαση;

Αυτές τις πρώτες μέρες της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει περάσει στα ψιλά γράμματα ο ρόλος της Γεωργίας η οποία με τον τρόπο της μιλώντας μπασκετικά κάνει σκριν στην Τουρκία για να περνά ανενόχλητη στη...ρακέτα του Αζερμπαϊτζάν να εναποθέτει τα γεμάτα όπλα καλάθια της.

Του Στρατή Μαζίδη

Αν παρατηρήσετε τους πολεμικούς χάρτες που παρουσιάζουν σε ζωντανό χρόνο την εξέλιξη της σύγκρουσης θα δείτε ότι όλες οι πτήσεις από την Τουρκία προς το Αζερμπαϊτζάν έγιναν μέσω του εναέριου χώρου της Γεωργίας. Όπως είναι λογικό ούτε μέσω Συρίας, ούτε μέσω Ιράκ θα επιχειρούσαν οι Τούρκοι κάτι τέτοιο.

Μέσα λοιπόν από τη Γεωργία πέρασαν όλα θα τα αεροπλάνα, επανδρωμένα και μη τα οποία χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις κατά των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Επίσης μέσω Γεωργίας περνά ο δρόμος όπου οι Τούρκοι πραγματοποιούν μεταφορές όπλων στο Αζερμπαϊτζάν.


Εκτός όμως τούτου η Γεωργία έκανε κάτι ακόμα όπως φάνηκε μέσα από βίντεο που κυκλοφόρησαν στο telegram. Συγκεκριμένα φαίνεται να εμπόδισε Αρμενιούς που ζουν στη Γεωργία να περάσουν τα σύνορα για να πάνε εθελοντικά στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

Επίσης δεν επέτρεψε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει πριν μερικές ημέρες τον εναέριο χώρο της για συγκεκριμένες πτήσεις προς την Αρμενία.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, Αρμένιοι που ζουν στο Τζαβάκ της Γεωργίας μπλόκαραν χθες βράδυ το δρόμο που οδηγεί τα τουρκικά όπλα στη χώρα των Αζέρων ζητώντας από την Τυφλίδα να μην παρεμποδίζει τη συνδρομή βοήθειας προς την Αρμενία [δημοσίευση].

Η Ρωσία για την ώρα φαίνεται απρόθυμη να παρέμβει στρατιωτικά, παρά τη δήλωση της Ζαχάροβα, η οποία σε πρώτο χρόνο είχε αποτρεπτικό χαρακτήρα του στυλ "σταματήστε γιατί θα αναγκαστώ να κάνω κάτι". Ωστόσο σε τέτοιες καταστάσεις ποτέ δεν ξέρεις ποιο θα είναι το απρόβλεπτο γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Γεωργία θα πρέπει να θυμάται πόσο μόνη ήταν το 2008. Το μόνο που άλλαξε από τότε ήταν η ισχυροποίηση της ρωσικής πολεμικής μηχανής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail