Ο Αζέρος φασίστας διέσυρε τον πρέσβη μας και η Ελλάδα ακόμη δεν αντέδρασε

Ήδη συμπληρώθηκαν τέσσερις ημέρες και τρεις από τη δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός της επιθετικής και προσβλητικής συμπεριφοράς του Αζέρου προέδρου, Ilham Aliyev απέναντι στο νέο Ελληνα πρεσβευτή στις 2 Σεπτεμβρίου.

Του Στρατή Μαζίδη

Ας θυμηθούμε λίγο μερικές αναφορές του:

«Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλος και συνεργάτης μας αλλά και αδελφική χώρα για εμάς. Χωρίς δισταγμό, υποστηρίζουμε την Τουρκία και θα την υποστηρίξουμε σε κάθε περίπτωση. Βλέπουμε την ίδια υποστήριξη από τους Τούρκους αδελφούς μας. Υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν για όλα τα θέματα και τους υποστηρίζουμε σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος πληροφοριών στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Αυτή η θέση έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με τις οδηγίες μου. Μπορώ να σας πω ξανά ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλη αλλά αδελφική χώρα για εμάς. Οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας. Έτσι θα είμαστε μαζί τους σε όλα τα θέματα».

«Θέλω να βρω κάτι θετικό για να το αγγίξω, αλλά δυστυχώς δεν το βρίσκω. Ίσως ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία ήρθε στην εξουσία σχετικά πρόσφατα, θα επανεξετάσει την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης κατά του Αζερμπαϊτζάν».

Είναι σαφές ότι η Αθήνα σίγουρα θα ενημερώθηκε άμεσα από τον κ. Πιπερίγο, το νέο μας πρέσβη στο Μπακού, για την άθλια συμπεριφορά του Aliyev. Καμία αντίδραση. Την επόμενη ημέρα αρκετές ιστοσελίδες, και η παρούσα, παρουσίασαν το ενυπόγραφο ρεπορτάζ του azernews με τις προσβλητικές αναφορές του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν. Το θέμα έλαβα διαστάσεις, ωστόσο ούτε και τότε το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε κάποια αντίδραση. Τουλάχιστον δεν έχει ενημερώσει σχετικά.

Ακόμη και σε αυτά τα θεωρητικά μικρά, και σε μια περίοδο έντασης μεταξύ των τουρκόφιλων Αζέρων και των ιστορικών μας φίλων των Αρμενίων, η χώρα μας δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της. Αδυνατεί να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail