"Κλείδωσε" η πώληση της ΕΛΒΟ στους Ισραηλινούς

"Κλείδωσε” η πώληση της ΕΛΒΟ στους Ισραηλινούς. Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο Capital.gr ανέφεραν πως η κοινοπραξία Naska Industries – SK Group Ltd, Plasan Sasa Ltd και Αριστείδη – Ανάργυρο Γλύνη, ανακηρύχθηκε πριν από λίγες ώρες πλειοδότρια στον δημόσιο διαγωνισμό για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΒΟ. 

Από: capital.gr - Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

Είχε προηγηθεί η βελτίωση της οικονομικής προσφοράς για την απόκτηση της υπό εκποίηση βιομηχανίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Κοινοπραξία διπλασίασε το προσφερθέν τίμημα, στα 3 εκατ. ευρώ, καταθέτοντας νέα εγγυητική επιστολή με βάση τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά.

Εκτός από τα 3 εκατ. ευρώ, το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει κατά τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής στα μέσα Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, άνω των 25 εκατ. ευρώ από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Σωρευτικά τα χρήματα που θα "πέσουν” στην ΕΛΒΟ και στην Ελληνική οικονομία σε βάθος χρόνου θα ξεπεράσουν τα 90 εκατ. ευρώ, αναφέρουν Κυβερνητικές πηγές. Επίσης το Ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα να μπει στη νέα ΕΛΒΟ μετά από μια τριετία με ποσοστό 21%. 

Με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταθέσει ο επενδυτής, προβλέπεται, όπως έχει αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας, σταδιακή πρόσληψη νέου προσωπικού 600 ατόμων, αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών, αγορά νέου εξοπλισμού και επέκταση της δραστηριότητας και σε μη στρατιωτικά οχήματα.

Για την ολοκλήρωση του deal, θα πρέπει, όπως προβλέπεται και στους όρους του διαγωνισμού, η Κοινοπραξία εντός 60 ημερών να συστήσει Ανώνυμη Εταιρεία, να υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο τη Συμφωνία (MoU) και κατόπιν να υπογράψει τη σύμβαση μεταβίβασης. Κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης, θα καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος ενώ η εξόφληση θα γίνει σε τρεις δόσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail