«Οι αμυντικές δυνατότητες της Τουρκίας βρίσκονται στη διάθεση του Αζερμπαϊτζάν»

Freepen.gr - Οι αμυντικές δυνατότητες της Τουρκίας βρίσκονται στη διάθεση του Αζερμπαϊτζάν στον αγώνα της χώρας με τις αρμενικές δυνάμεις στην αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε ο διευθυντής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ σύμφωνα με τον αρθρογράφο Μεχμέτ Ασέρ.

"Στεκόμαστε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν με όλα τα μέσα της Τουρκίας", είπε ο Ντεμίρ σε τηλεοπτικό πρόγραμμα για το Kanal 7. Ο Ασέρ αναμετέδωσε τα σχόλια του Ντεμίρ στην στήλ του στη Yeni Şafak τη Δευτέρα.

Ο Ντεμίρ έκανε παρόμοια σχόλια όταν συναντήθηκε με αξιωματούχους του Αζερμπαϊτζάν για να συζητήσει πιθανές συμφωνίες όπλων τον Ιούλιο μετά από μάχες μεταξύ αρμενικών και αζέρικων δυνάμεων που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 άτομα. Το Αζερμπαϊτζάν είχε αποκτήσει πρόσφατα τουρκικά πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων (MLRS) και σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε ενδιαφέρον για το πολεμικό drone του Bayraktar TB2.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, όπως ο Σεμπαστιέν Ρόμπλιν, δημοσιογράφος της αμυντικής βιομηχανίας, δήλωσαν ότι το Μπαϊρακτάρ πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στις τελευταίες συγκρούσεις, επισημαίνοντας τα πλάνα επιθεσεων από αέρος που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, τα οποία έδειξαν μια διεπαφή ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε για το τουρκικό UAV.

Ο Ασέρ επαίνεσε την ανάπτυξη της βιομηχανίας όπλων της Τουρκίας και την απόδοση όπλων όπως το Bayraktar στο πεδίο της μάχης.

"Όταν ρίξουμε μια ματιά στην πρόοδο που έχει σημειωθεί από το 2014, μπορούμε να πούμε ότι ο Ντεμίρ, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του εδώ και έξι χρόνια, έχει μετατοπίσει την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας σε λειτουργία turbo", υποστηρίζει ο Ασέρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail