Αρμενία: Προσχεδιασμένη η επίθεση των Αζέρων - Εξετάζουμε στρατιωτικό νόμο-μερική επιστράτευση

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν είχε προγραμματίσει εκ των προτέρων τη συνεχιζόμενη στρατιωτική του επίθεση στο Αρτσάκ.

"Οι πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις της ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν, οι μεγάλης κλίμακας κοινές ασκήσεις με την Τουρκία, καθώς και η απόρριψη των αιτημάτων παρακολούθησης του PRCIO του ΟΑΣΕ δείχνουν σαφώς ότι αυτή η επιθετικότητα ήταν προσχεδιασμένη και αποτελεί πρόκληση μεγάλης κλίμακας κατά της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας", έγραψε στο twitter.

Νωρίς το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια μαζική επίθεση στο Αρτσάκ χρησιμοποιώντας Πολεμική Αεροπορία, πυραύλους και άρματα μάχης. Οι δυνάμεις του, όπως σημειώνει το Γερεβάν, στόχευσαν σε πολιτικούς οικισμούς, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Στεπανακέρτ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί πολίτες. Τα σχολεία βομβαρδίστηκαν επίσης. 

Η Αρμενία αναμένεται να συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα συζητήσει την πιθανή κήρυξη στρατιωτικού νόμου και τη μερική επιστράτευση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

"Σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα συζητήσει το θέμα της κήρυξης στρατιωτικού νόμου και της μερικής επιστράτευσης. Να είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε την ιερή πατρίδα μας. Περήφανοι, θριαμβευτικοί άνθρωποι", δήλωσε ο Pashinyan.

Δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν στο Artsakh, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου Arayik Harutyunyan, Vahram Poghosyan στο ARMENPRESS.

"Αυτή τη στιγμή έχουμε δεκάδες τραυματίες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Ο αντίπαλος χτύπησε κυρίως με πυροβολικό και σε πολιτικούς οικισμούς. Δυστυχώς έχουμε επίσης δύο θανάτους, μια γυναίκα και ένα παιδί", δήλωσε ο Poghosyan.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail