Σοβιετικό περιπολικό για τον Χαφτάρ που μέχρι πρότινος δεν μπορούσε καν να αποπλεύσει!

Freepen.gr - Ο Εθνικός Στρατός της Λιβυής, με επικεφαλής τον στρατάρχη Khalifa Haftar, έχει ενισχύσει τα στρατεύματα μάχης του στο λιμάνι της Σίρτης, που βρίσκεται 450 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, με 80 βαριά θωρακισμένα οχήματα. Επιπλέον, εν αναμονή της μάχης, ένα πολεμικό πλοίο εμφανίστηκε στη διάθεση του στρατού, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Репортёр.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Ras Lanuf από τις 5 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν εκπρόσωποι της National Oil Corporation (NOC) της Λιβύης. Αυτή η περιοχή είναι μέρος μιας περιοχής που περιέχει περίπου το 80 τοις εκατό των αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας. 

Η ρωσική ιστοσελίδα λέει ότι πρόκειται για ένα σοβιετικό περιπολικό πλοίο του έργου 1159-TP "Dolphin", το οποίο επέστρεψε σε υπηρεσία. Τα πλοία αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με ένα διπλό πυροβόλο AK-726 διαμέτρου 76,2 mm και αντι-αεροπορικούς πυραύλους P-20.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα avia.pro το πλοίο μέχρι πρόσφατα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν μπορούσε καν να φύγει από το λιμάνι ώστοσο φέρεται να επισκευάστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις αναφέρει το δημοσίευμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail