Επιτέλους σηκώστε ανάστημα! Η Τουρκία ζητά "θάλασσα" και εγκατάλειψη των νησιών μας

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι σχολιάζοντας τη

Διάσκεψη Κορυφής Med7 πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου στην Κορσική προέβη σε απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις.

Αφού χαρακτήρισε το κοινό ανακοινωθέν ως νομικά αβάσιμα, κάλεσε την Ελλάδα να μειώσει την ένταση παραδίδοντας ουσιαστικά νησιά και θάλασσα στην Τουρκία με το "καλημέρα".

Ο Ακσόι κάλεσε την Ελλάδα να παραιτηθεί από τους ισχυρισμούς της κατά του διεθνούς δικαίου και της θαλάσσιας δικαιοδοσίας, λέγοντας: «Προκειμένου να μειωθεί η ένταση, χρειάζεται η απόσυρση των στρατιωτικών πλοίων από την Ελλάδα γύρω από το ερευνητικό μας πλοίο Oruç Reis, να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ και αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένου του Καστελλορίζου, και είναι σημαντικό να θέσει τέρμα στην αυξανόμενη πίεση στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης»

Επίσης συμπλήρωσε πως η Τουρκία είναι  η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτή της ανατολικής Μεσογείου και είναι υποψήφια χώρα στην Ε.Ε.

Κι όλα αυτά πριν καν ξεκινήσει, έστω επίσημα, ο όποιος διάλογος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail