Συναντήθηκαν Καραμανλής - Σαμαράς;

Πολλές φορές έχω ζητήσει από τους πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να βγουν από το “ταμπούρι” στο οποίο είναι κρυμμένοι όλο το χρονικό διάστημα της έντασης με την Τουρκία και να πράξουν το ιστορικό τους χρέος.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Αφού γνωρίζουμε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πιέζεται πολύ κι από το “περιβάλλον” του, προκειμένου να πάρει τώρα ξεκάθαρη θέση για τα σουλάτσα του Oruc Reis και το ξεσάλωμα των παράλογων απαιτήσεων του Τούρκου Σουλτάνου και των Πασάδων και Μπέηδων της αυλής του. Έχουμε διερωτηθεί πολλές φορές αν θα το τολμήσει! Αν θα επιχειρήσει να κάνει πράξη τα λεγόμενά του περί πειρατείας, πειρατών και ότι διάλογο με αυτούς δεν κάνει η Ελλάδα!

Από την στιγμή που είναι πασιφανέστατο ότι ο Πρωθυπουργός σύρει την χώρα σε διάλογο με τον Ρ. Τ. Ερντογάν και τελικά υπό την πίεση της Άγκελα Μέρκελ, αυτός ο διάλογος μπορεί να είναι εφ΄ όλης της ύλης, προκειμένου η απόγονος των Ναζί και προστατευόμενη του Έρικ Χόνεκερ, πάλαι ποτέ Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, να πατήσει το πόδι της στην Μεσόγειο!

Πιέζεται μας λένε ο Αντώνης Σαμαράς, για να πάρει τώρα καθαρή θέση για το κυβερνητικό πάντρεμα Μητσοτάκη – Σημίτη, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας!

Πιέζεται μας λένε ο Αντώνης Σαμαράς, για να πάρει “αίμα” του πίσω, αφού η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τον ανέτρεψε από Πρωθυπουργό! Όταν αναγνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα, εκείνον που θα τελείωνε το ζήτημα – ξεπούλημα της Μακεδονίας μας!

Αλλά επίσης, το περιβάλλον του τον προειδοποιεί, πως εάν δεν πάρει αποφάσεις – τώρα – η Πατρίδα θα θρηνήσει το Αιγαίο Πέλαγος μέσω μιας νέας προδοτικής συμφωνίας των “Πρεσπών του Αιγαίου”!

Με λίγα λόγια να αναλάβει πρωτοβουλίες, αφού ως πρώην Πρωθυπουργός

θα μπορούσε να στείλει επιστολή – παρέμβαση στην Καγκελάριο της Γερμανίας και προεδρεύουσα της Ε.Ε., στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαδίμηρο Πούτιν, στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στον τουρκόφιλο Γραμματέα του ΝΑΤΟ και όπου δη, διατυπώνοντας και μεταδίδοντας το δημόσιο αίσθημα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού ώστε να μην δεχτεί τετελεσμένα από κανέναν εις βάρος της Ελλάδος!

Ο άλλος πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, είχε ήδη ρίξει τις “προειδοποιητικές βολές” του από την Θεσσαλονίκη στα τέλη Οκτωβρίου 2019 στην ομιλία του για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), όπου εκτός των παραπάνω είχε “προφητέψει” πως:

«Έρχονται μεγάλες προκλήσεις, θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις»!

Ακολούθησε η ομιλία του στο city του Λονδίνου και έκτοτε εξαφανίστηκε!

Ωστόσο, στις δύσκολες ώρες που περνάει η Πατρίδα από την προκλητικότητα των Τούρκων, θα περίμενε ο ελληνικός λαός να αναλάβει πρωτοβουλίες ο πρώην Πρωθυπουργός! Τι περιμένει άραγε ο Κώστας Καραμανλής; Γιατί ποιεί την νήσσα;

Περιμένει τις εκλογές των ΗΠΑ – σύμφωνα με όσα μας μετέφερε αξιόπιστη πηγή μας – προκειμένου να διαχειριστεί το χάος που θα προκύψει στην Ελλάδα; Με την εκμυστήρευση της πηγής μας, ότι έχει λάβει υποσχέσεις από τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ;

Άραγε τι υποσχέσεις έλαβε; Αληθεύει αυτή η πληροφορία μας, που ενισχύεται από την πλήρη μέχρι στιγμής αφωνία του στη Βουλή και στα ΜΜΕ για τα προκλητικά σουλάτσα του κουμπάρου του Ερντογάν στο Αιγαίο μας;

Και εν μέσω όλων αυτών των αποριών, ενημερώνομαι ότι έγινε συνάντηση Καραμανλή – Σαμαρά, ή έστω θα γίνει στο άμεσο χρονικό διάστημα!

Ισχύει αυτή η πληροφορία μας; Και εάν ναι, να μας πουν το προϊόν της κουβέντας τους. Δεν έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν να κρύβονται, όταν η Πατρίδα αντιμετωπίζει, πολύ πιο φανερά από κάθε άλλη φορά τον εξ Ανατολάς κίνδυνο!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail