Μυστική Διπλωματία: Όταν κι οι πέντε διαψεύδουν πρακτικά την κυβέρνηση, υπάρχει σοβαρότατο θέμα

φωτο primiminister.gr
Freepen.gr - Η επιστολή του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη σε διεθνή έντυπα που αποκαλύπτει την ύπαρξη μυστικής διπλωματίας με γερμανική διαμεσολάβηση και μάλιστα γραπτής συμφωνίας έχει προκαλέσει σάλο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Πρώτος τοποθετήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας πως πληροφορήθηκε το θέμα από τις εφημερίδες.

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο facebook:

Πληροφορηθήκαμε όλοι σήμερα από το άρθρο του κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ότι ο ίδιος υπέγραψε δεσμεύσεις για τη χώρα έναντι της Τουρκίας, σε ένα έγγραφο που μένει κρυφό μέχρι και σήμερα και ουδείς γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενό του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός ενημερώνεται από τον διεθνή Τύπο για μείζονος σημασίας πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, σε κρίσιμα εθνικά θέματα.
Από την ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, άλλωστε, έμαθαν, τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και οι πολίτες, ότι υπήρξαν οι εν λόγω συνομιλίες στο Βερολίνο με τη μεσολάβηση της Γερμανίας.

Ενώ από το tweet του ΓΓ του ΝΑΤΟ, κ. Στόλτενμπεργκ, μάθαμε για συναίνεση του Πρωθυπουργού σε τεχνικές συνομιλίες με τη Τουρκία, την ώρα που το Oruc Reis σαρώνει μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα το ζήτημα πια δεν είναι ούτε η έλλειψη στρατηγικής, ούτε η έλλειψη συνεννόησης με την αντιπολίτευση.

Ούτε καν οι εκ των υστέρων τραγελαφικές θεωρίες περί «θορύβων», «ανέμων» και «συνομιλιών που δεν είναι συνομιλίες».

Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Διεξάγει μυστική διπλωματία και χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα εκτός και άλλη γλώσσα εντός της χώρας, φοβούμενος πάντα μην απογοητεύσει το κόμμα του και την εκλογική του πελατεία.

Δεσμεύει τη χώρα έναντι της Τουρκίας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αλλά και χωρίς να ζητήσει, όπως θα όφειλε, καμία εξουσιοδότηση για να υπογράψει δεσμεύσεις. Ούτε από Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ούτε από τη Βουλή των Ελλήνων, ούτε καν από το υπουργικό του συμβούλιο.

Έστω και τώρα λοιπόν, έχει υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα για το έγγραφο που υπέγραψε εν κρυπτώ με την Τουρκία και τους όρους στους οποίους η Ελλάδα δεσμεύθηκε.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά σε όλους τους Έλληνες ότι το κοστούμι που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος, του πέφτει μεγάλο. 

Για ακόμα μια φορά ψεύδεται ασύστολα. Ο διπλωματικός του σύμβουλος είχε ενημερωθεί από τη διπλωματική σύμβουλο του Πρωθυπουργού για όλα τα τεκταινόμενα στην τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο. Όταν ο ίδιος συναντούσε μόνος του τον κ. Ερντογάν δεν θυμόμαστε να είχε ενημερώσει κανέναν στην Αντιπολίτευση».

Ωστόσο με τις δηλώσεις και των υπολοίπων κομμάτων της Ελληνικής Βουλής φαίνεται να διαψεύδεται η κυβέρνηση, η οποία ακόμη δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της συμφωνίας, όπως επίσης και τα στοιχεία του επεισοδίου ανάμεσα στις φρεγάτες ΛΗΜΝΟΣ και ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ ενώ τα παρουσίασε στις Βρυξέλλες. 

Οι Ελληνες πολίτες δε δικαιούνται να γνωρίζουν;

Ακολουθούν οι δηλώσεις:

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

«Από άρθρα του Πρωθυπουργού στον διεθνή Τύπο, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία κατά την τριμερή συνάντηση του Βερολίνου.

Ο κ. Μητσοτάκης το απέκρυψε και από τα κόμματα και από τον Ελληνικό λαό.

Ζητούμε το κείμενο της συμφωνίας να δοθεί αμέσως στα πολιτικά κόμματα.

Επιβεβαιώνεται ότι ασκεί επικίνδυνη μυστική διπλωματία. Χειρίζεται τα θέματα μόνος του, χωρίς κανείς να του έχει δώσει λευκή επιταγή. Έχει αποκλειστικά την ευθύνη για τους χειρισμούς και τα αποτελέσματα.

Επιτέλους που το πάει ο κ. Μητσοτάκης; Ως εδώ και μη παρέκει».


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου ΚΚΕ
Για το άρθρο του Κυρ. Μητσοτάκη στον Διεθνή Τύπο

Το άρθρο του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ διαπραγματεύεται στο εξωτερικό με το “ατού” ότι αποτελεί το πιο “καλό παιδί” του ΝΑΤΟ, κι όλα αυτά τη στιγμή που το ΝΑΤΟ αποδεδειγμένα υποδαυλίζει την επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και σπρώχνει στο συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό επιβεβαιώνει και η γενικόλογη αναφορά του σε “διαφορές” με την Τουρκία που πρέπει να λυθούν μέσω του διαλόγου, όπως και η αναφορά του σε “έγγραφη συμφωνία” που είχε επιτευχθεί στο Βερολίνο, για την οποία πρέπει εδώ και τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, που εκτυλίσσεται με φανερή και μυστική διπλωματία, απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την ειρήνη και τη ζωή του λαού μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ “ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ” ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση με την ανοχή της «τρόικας εσωτερικού» απεμπόλησε την εθνική μας θέση ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και ομολόγησε την ύπαρξη «έγγραφης συμφωνίας» με την Τουρκία, για την οποία ουδέποτε ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ απαιτεί την άμεση δημοσιοποίηση αυτής της συμφωνίας και προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από την εθνική γραμμή συνιστά εθνική μειοδοσία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΡΑ 25

O Γραμματέας του ΜέΡΑ25 προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή ότι τον σέρνουν σε διμερή διαπραγμάτευση εφ΄ όλης της ύλης, υπό την επιδιαιτησία Μέρκελ-Ουάσιγκτον.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι πράγματι, όχι μόνο ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε σε αυτή τη διαπραγμάτευση, αλλά και πως του επιβλήθηκε και έγγραφη “συμφωνία” – από την οποία, τελικά, η Τουρκία υπαναχώρησε.

Να γιατί, εξ αρχής, το ΜέΡΑ25 απέρριψε τις διμερείς διαπραγματεύσεις υπό επιδιαιτησία: Υπονομεύουν την όποια ελπίδα δίκαιης συμφωνίας που να μπορεί να σταθεί – και γιατί αντιπροτείνουμε σταθερά Διεθνή Πολυμερή Περιφερειακή Διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς επιδιαιτησία και μόνο για τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από την Κυβέρνηση να δουν το “χαρτί” στο οποίο γράφτηκε η μυστική “συμφωνία” Μητσοτάκη-Ερντογάν. Εμείς δεν θέλουμε να το δούμε καν. Απαιτούμε να μπει στο καλάθι των αχρήστων όπως αξίζει σε προϊόν μυστικών, θνησιγενών, διμερών διαπραγματεύσεων που δεν μπορούν να προωθήσουν την Ειρήνη και την Συνεργασία που έχουν ανάγκη οι λαοί της Αν. Μεσογείου.

Ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η Ειρήνη, η Συνεργασία και το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, και να αποφευχθούν οι εντάσεις και η συνεκμετάλλευση υπέρ των πετρελαϊκών εταιρειών, είναι η πρόταση του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail