Ευρωπαϊκό «Έλις Άιλαντ» η Λέσβος;

Μετά τον οργανωμένο εμπρησμό της Μόρια ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη Θεσσαλονίκη: «Ζήτησα από την Ευρώπη η διαχείριση του νέου κέντρου όπου γίνει (στη Λέσβο), να έχει την εμπλοκή της ΕΕ. Να έχει σημαία και ανάμιξη η Ευρώπη. Υπάρχει θετική άποψη για ευρωπαϊκή ανάμιξη». 


Σήμερα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας CDU/CSU (Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές) Τόρστεν Φρέι (*) έρχεται να προσθέσει : «Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές υπηρεσίες, όπως και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα ένα κέντρο απονομής ασύλου υπό ευρωπαϊκή ευθύνη».

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σχεδόν έτοιμη τη νέα νομοθεσία για την «ευρωπαϊκή απονομή ασύλου» που, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, θα κάνει την Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό «Έλις Αιλαντ». Για την ιστορία, υπολογίζεται ότι το 40% του πληθυσμού της Αμερικής πέρασε κάποια στιγμή από αυτό το περίφημο νησί, κύριο σταθμό υποδοχής των μεταναστών που κατέφθαναν κάποτε στην Αμερική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail