Τουρκία κατά του Αραβικού κόσμου: Οι αποφάσεις που πήρατε δε λαμβάνονται στα σοβαρά

Freepen.gr - Με μια αυστηρή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, η Αγκυρα καταδικάζει τα όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου:

Ορισμένα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, προκειμένου να αποκρύψουν τις καταστροφικές ατζέντες και ενέργειές τους, μετέφεραν τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον της χώρας μας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου στις 9 Σεπτεμβρίου.

Απορρίπτουμε πλήρως τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη χώρα μας κατά την εν λόγω συνάντηση. Στην πραγματικότητα, αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν κανένα πλαίσιο για να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Είναι γνωστό ότι, σε αντίθεση με τις διοικήσεις που βρίσκονται πίσω από την έγκριση αυτών των αποφάσεων, η Τουρκία αποδίδει ύψιστη σημασία στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και της πολιτικής ενότητας των αραβικών χωρών, καθώς και της περιφερειακής σταθερότητας, και καταβάλλει προσπάθειες για την προστασία τους.

Οι προαναφερθείσες διοικήσεις υποστηρίζουν τρομοκράτες με στόχο τη διάλυση της Συρίας και την απειλή της κυριαρχίας του Ιράκ. Προκάλεσαν την καταστροφή της Υεμένης και υποστήριξαν τους πραξικοπηματίες στη Λιβύη, ενώ κινδυνεύουν επίσης να αποσταθεροποιήσουν το Σουδάν για τα δικά τους συμφέροντα. Υποστήριξαν καθεστώτα, ηγέτες πολιτοφυλακών, αυτονομιστικές ομάδες και τρομοκρατικές οργανώσεις που προκαλούν ανθρωπιστικές τραγωδίες. Ενάντια σε όλες αυτές τις προσπάθειες, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις εποικοδομητικές της προσπάθειες για να εξασφαλίσει σταθερότητα και ηρεμία στην περιοχή.

Οι αραβικοί λαοί παρακολουθούσαν με δυσαρέσκεια αυτές τις διοικήσεις να αγνοούν την αιτία της Παλαιστίνης, εμποδίζοντας την έγκριση ψηφίσματος από τον Αραβικό Σύνδεσμο κατά των πρωτοβουλιών που υπονομεύουν τη λύση των δύο κρατών και την κοινή αραβική θέση, ως προς αυτό.

Καλούμε για άλλη μια φορά τον Αραβικό Σύνδεσμο να υιοθετήσει θετικό ρόλο για τη δημιουργία ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, αντί να ενεργεί υπό την καθοδήγηση ορισμένων μελών που διατηρούν εχθρική στάση απέναντι στη χώρα μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail