Διπλό συριακό χαστούκι από τη Μόσχα στην Τουρκία: Νιετ σε αίτημα παράδοσης Ιεράπολης και Ταλ Ριφαάτ


Freepen.gr - Αξιωματούχοι του ρωσικού και του τουρκικού στρατού συναντήθηκαν την Τετάρτη για να συζητήσουν την κατάσταση στο εσωτερικό της Συρίας, όπου και οι δύο χώρες διατηρούν σήμερα μεγάλη στρατιωτική παρουσία.

Σύμφωνα με μια πηγή στη Δαμασκό του almasdarnews, οι δύο πλευρές συζήτησαν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάπαυσης του πυρός στο Ιντλίμπ και την τουρκική παρουσία σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Η πηγή ανέφερε ότι η Τουρκία απέρριψε τη ρωσική πρόταση για παράδοση των παρατηρητηρίων τους, τα οποία σήμερα περιβάλλονται από τον Συριακό Αραβικό στρατό.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία αντιπρότεινε σχέδιο το οποίο θα απαιτούσε από τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) να αποχωρήσουν από το Ταλ Ριφάατ και το Μανμπίτζ (Ιεράπολη) στο βόρειο Χαλέπι και να παραδώσουν αυτές τις πόλεις στην Άγκυρα.

Το προτεινόμενο σχέδιο απορρίφθηκε από τη ρωσική αντιπροσωπεία, καθώς οι συριακές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες στο Ταλ Ριφαατ και δεν υπάρχει απειλή για την ασφάλεια σε καμία από τις δύο πόλεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail