Ερντογάν σε Μακρόν: "Θα έχεις μεγάλο πρόβλημα μαζί σου - Ελληνες μην περιφέρεστε στα νησιά"

Freepen.gr - Με νέες απειλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας αλλά και του Γάλλου προέδρου Μακρόν στον απόηχο της συνεδρίασης των MED7 της Κορσικής, επανήλθε ο εκ πατρός ελληνικής καταγωγής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Αφορμή η αποστροφή Μακρόν, που θα πρέπει να προβληματίσει κι εμάς, ότι «δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι: «Η Γαλλία βρίσκεται πάντα στην ατζέντα μας. Δε θέλω να προφέρω καν το όνομά του, αλλά θα το κάνω γιατί φαίνεται πολύ απασχολημένος μαζί μου. Είπε πως έχει πρόβλημα με τον Ερντογάν και όχι με το τουρκικό έθνος. Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά».

Και συνέχισε: «Η ιστορία της Αφρικής είναι η ιστορία της Γαλλίας. Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. Του το είπα προσωπικά του Μακρόν. Δεν έχετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορωνοϊό. Εσύ Μακρόν, τι έκανες;».

Ο Ερντογάν της Τουρκίας που έχει ανοίξει πολλές μύτες διαχρονικά σε πολλά μέρη αναφέρθηκε και την Ελλάδα: «Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω-γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail