Είναι γνωστό ποιοι κυβερνούσαν κάθε φορά που η Ελλάδα μετρούσε μια πληγή

succo / pixabay
Είναι γνωστό ποιοι κυβερνούσαν όταν οι Τούρκοι έκαναν πογκρόμ και έδιωχναν την ελληνική μειονότητα από την Πόλη χωρίς καμία ελληνική αντίδραση. Είναι γνωστό ποιοι κυβερνούσαν το 1956 όταν σκοτώθηκαν 4 διαδηλωτές και τραυματίστηκαν 265 άτομα επειδή διαδήλωναν για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Είναι γνωστό ποιοι κυβερνούσαν όταν η Κύπρος έμεινε μόνη της με μόνη διέξοδο μια κολοβή ανεξαρτησία. Είναι γνωστό ποιοι κυβερνούσαν όταν η Κύπρος έπεσε μακριά. Είναι γνωστό ποιοι κυβερνούσαν όταν τη σημαία στα Ίμια την πήρε ο αέρας κι ευχαριστήσαμε τους Αμερικανούς που γκριζάρανε τα Ίμια.

Είναι γνωστό ποιοι κυβερνούσαν όταν δολοφονήθηκαν ο Σολωμού και ο Ισαάκ. Κυβερνούσαν αυτοί που έλεγαν ότι πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην πατρίδα και το λαό και ένα περίεργο πράγμα, πουλούσαν και τα δύο διαχρονικά γιατί οι πατρίδες δεν είναι χώροι, είναι οι λαοί τους.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail