«Μα καλά, γι’ αυτό διώξαμε τον Τσίπρα;»

Λίγο μετά τον ξεσηκωμό του 1821, τότε που απελευθερωθήκαμε, και πήγαμε να στήσουμε κράτος, τότε δηλαδή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Καποδίστριας, οι κοτζαμπάσηδες ωρύονταν: «Μα καλά. Γι’ αυτό εδιώξαμεν τον Τούρκον; Για να πληρώνουμε χαράτσια;»

Από: antinews.gr - Του Strange Attractor

Σχεδόν 200 χρόνια μετά, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται ως ιλαροτραγική φάρσα, έχουμε τους «προδομένους» κοψοχέρηδες που φωνάζουν: «Μα καλά, γι’ αυτό διώξαμε τον Τσίπρα; Για να μιλάμε σουαχίλι;»

Και δεν είναι λίγοι. Τους συναντάω παντού.

Μόνο ο Κυριάκος και οι λιβανιστές του δεν τους βλέπουν, ούτε τους ακούν, επαναπαυόμενοι στις πληρωμένες ειδήσεις των ΜΜΕ και στις στημένες δημοσκοπήσεις.

Ξεχνώντας πως το περσινό 40% δεν έγινε από πούρους νεοδημοκράτες, που ακόμη κι ο Ροχάμης να ήταν αρχηγός του κόμματος, αυτό θα ψήφιζαν.

Ξεχνώντας ακόμη πως και μη νεοδημοκράτες γράφτηκαν πριν από λίγα χρόνια στη ΝΔ, πληρώνοντας 5 ευρώ, για να ψηφίσουν τον Κυριάκο αρχηγό, και όχι κάποιον «κρυφοσυριζαίο».

Όλοι αυτοί λοιπόν είναι σήμερα στα κάγκελα, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Άλλος για την αριστοτεχνική κυβίστηση στο «μακεδονικό».

Άλλος για την με το ζόρι απόπειρα μπολιάσματος της χώρας από Μουσουλμάνους «πρόσφυγες πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο).

Άλλος για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πατρίδα μας.

Άλλος για την οικονομική άβυσσο στην οποία έχει βουλιάξει η χώρα.

Άλλος για τα μέτρα περιορισμού που επιβάλλει σπασμωδικά ο Νικ Χαρντ, ο οποίος μάλλον έχει χάσει τη μπάλα.

Και άλλοι πολλοί για πολλά και διάφορα.

Πάρα πολλοί πίστευαν, μετά την λαίλαπα του Σύριζα, πως όντως η ΝΔ ήταν προετοιμασμένη να κυβερνήσει με τα καταρτισμένα και μορφωμένα της στελέχη (θυμόσαστε το περίφημο μητρώο στελεχών;).

Δυστυχώς όμως, 14 μήνες μετά, το μόνο που βλέπουμε είναι μια νέα κομματοκρατία, παλαιοκομματικού μάλιστα τύπου, περιστρεφόμενη γύρω από το πρόσωπο του νέου Σωτήρα, με απίθανη προπαγάνδα, θυμίζοντας την «λατρεία της προσωπικότητας» στην ΕΣΣΔ της εποχής του Στάλιν.

Και μπορεί η κυβέρνηση να φαντάζει «μοναδική» αν πιστέψουμε τον κάθε Εισαγγελάτο, και την κάθε Σία, όμως ο κόσμος το έχει τούμπανο… Ότι άλλη αυτή η Νέα Δημοκρατία, και άλλη εκείνη που από το 2012 ως το 2015 αγωνίστηκε για να μας σώσει από την χρεοκοπία και τα συσσίτια.

Τι άλλο έχει τούμπανο ο κόσμος;

Ότι η μασαμπούκα συνεχίζεται, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που αφήναμε τις Καγιέν μας ξεκλείδωτες, και το Πασόκ έπαιρνε 45αρια στις εκλογές..

Μόνο που αυτή τη φορά η μάσα δεν είναι ξετσίπωτη, αλλά καλά οργανωμένη, και στηριζόμενη από τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ που λέγαμε, τα οποία συμμετέχουν στο πάρτι.

Με τους γνωρίζοντες να λένε πως οι προηγούμενοι ήταν όντως «λαμόγια» αλλά ερασιτέχνες. Οι νυν είναι επαγγελματίες, με τεχνογνωσία δεκαετιών στην αρπαχτή.

Έτσι, σήμερα που μιλάμε, η αντιπολίτευση είναι απαξιωμένη και ανύπαρκτη, ενώ τα ΜΜΕ έχουν μπουκώσει από τις κρυφές επιδοτήσεις δημόσιου χρήματος, άρα και αυτά είναι ανύπαρκτα ουσιαστικά.

Με αποτέλεσμα δυο βασικοί πυλώνες μιας δημοκρατίας, στην περίπτωση την δική μας να λάμπουν διά της απουσίας τους.

Όπως απούσα είναι εν πολλοίς και η νομοθετική εξουσία, αφού πάμπολλοι βουλευτές ψηφίζουν ό,τι τους πει το κόμμα, με το μόνο που να τους απασχολεί να είναι το μηνιάτικο.

Όσο για την δικαστική εξουσία, τι να λέμε;

Η φράση «οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος» τα λέει όλα.

Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.

Προχθές δημοσιεύτηκαν στοιχεία για τον αριθμό των (φυτευτών) μετακλητών, ο οποίος έχει θεριέψει επί ΝΔ. Με κάποιους εξ αυτών να έχουν υπερ-αρμοδιότητες, και να «διατάζουν» δημοσίους υπαλλήλους καριέρας, με τις πλάτες του υπουργού αφεντικού τους.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετακλητός «σύμβουλος» του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανάγκασε διοικητικούς υπαλλήλους να ανέβουν στα βουνά της Μυτιλήνης και να σκάβουν κάτω από τον ήλιο, προκειμένου να στηθεί μια νέα δομή για τους πρόσφυγες που λέγαμε.

Και μιλάμε για χιλιάδες τέτοιους επιτήδειους, που ζουν το όνειρο του «δημοσίου», χωρίς να έχουν κοπιάσει για αυτό, χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς προσόντα, και πάει λέγοντας. Και όμως αυτοί κάνουν κουμάντο σήμερα, ενώ υπάρχουν άλλοι τόσοι που περιμένουν το περίφημο τηλεφώνημα από το κόμμα, για να αναλάβουν κι αυτοί κάποιο πόστο σύμβουλου.

Εξ ου και το πλήθος των «χειροκροτητών» στα σόσιαλ μύδια.

Και τι κάνουν όλοι αυτοί οι μετακλητοί όταν δεν βγάζουν το άχτι τους στους δημοσίους υπαλλήλους του υπουργείου τους;

Πίνουν καφέδες και τρώνε τυρόπιτες… όλη μέρα.

Μόνο έτσι εξηγείται αυτό που είδαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ότι δηλαδή από 3/8 έως και 18/9, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 4.569 ευρώ για «είδη κυλικείου» και «είδη ζαχαροπλαστείου» στο Μαξίμου… εκεί που παράγεται πολιτική για την προκοπή του τόπου, που θα ‘λεγε κι ο Καρανίκας.

Ούτε τους καφέδες τους δεν πληρώνουν από τη τσέπη τους. Και μιλάμε για φανατικούς αντικρατιστές.

Βέβαια, το πόσο αντικρατιστές είναι όλοι αυτοί οι μετακλητοί κομματόσκυλοι φαίνεται από το γεγονός πως σπεύδουν με τη ταχύτητα του φωτός να σιτιστούν από τον δημόσιο κορβανά, μόλις πέσει το σχετικό τηλεφώνημα… Μιλάμε για ιδεολόγους.

Αυτά λοιπόν ζούμε σήμερα, εμείς να μαλώνουμε με τον διπλανό μας για τη μάσκα, και οι ικέτες να είναι στο απυρόβλητο, η εγκληματικότητα να έχει ξεπεράσει κι εκείνη του Σικάγου την εποχή του Αλ Καπόνε, και με τη κυβέρνηση να ρίχνει πρόστιμα δεξιά κι αριστερά σε περιπτεράδες και ταξιτζήδες, σχεδιάζοντας νέα αυστηρά μέτρα (πάντα για τους νομοταγείς), όπως π.χ. η απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 χρόνων συνέλληνες.

Τώρα πως γίνεται στο δημόσιο να βγαίνεις στη σύνταξη στα 67, με σκέψεις να το πάνε στα 70, αφού μιλάμε για «παραγωγικές» ηλικίες(!), αλλά από την άλλη να απαγορεύεις σε 65χρονους να κυκλοφορούν στο δρόμο είναι ένα μυστήριο, που ίσως μας το λύσει ο χαρωπός κ. Σύψας…

Αναμένω στο ακουστικό μου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail