Στο Πακιστάν της ανεκτικότητας έκαναν λαμπόγυαλο και λεηλάτησαν κουρείο Χριστιανών για έναν στίχο

Freepen.gr - Στις αρχές Αυγούστου, ένα χριστιανικό κουρείο στη Λαχόρη του Πακιστάν, λεηλατήθηκε και αναγκάστηκε να κλείσει, διότι εξέθετε δημόσια χριστιανικά σύμβολα και έπαιζε χριστιανική μουσική. Σύμφωνα με τους χριστιανούς ιδιοκτήτες, η τοπική αστυνομία καλύπτει τους ανθρώπους που έσπασαν το κουρείο αφήνοντάς τους χωρίς τα προς το ζην.

«Δουλεύουμε το κουρείο για περισσότερο από ένα χρόνο και κερδίζουμε πολλά χρήματα», δήλωσε ο Masih, του οποίου το όνομα έχει αλλάξει για λόγους ασφαλείας, στο International Christian Concern (ICC). «Περιβαλλόταν από μια μουσουλμανική γειτονιά και άλλα κουρεία που ανήκαν σε μουσουλμάνους ήταν στον ίδιο δρόμο».

«Αναγράψαμε τον στίχο της Βίβλου "Η χάρη μου είναι αρκετή για εσάς" στην κύρια πόρτα και αυτό δεν ήταν αποδεκτό για μερικούς μουσουλμάνους πελάτες», συνέχισε ο Masih. «Συχνά έκαναν ερωτήσεις σχετικά με αυτό και προσπάθησαν να εμπλέξουν το προσωπικό σε θρησκευτικές συζητήσεις, τις οποίες πάντα αποθάρρυνα».

Μετά το πρόσφατο Eid, μια ομάδα μουσουλμάνων μπήκε στο κουρείο και άρχισε να κακοποιεί προφορικά τους χριστιανούς ιδιοκτήτες σχετικά με το στίχο της Βίβλου και έναν σταυρό που κρέμεται από τον μπροστινό τοίχο. Σύμφωνα με τους χριστιανούς ιδιοκτήτες, οι μουσουλμάνοι τους κατηγόρησαν ψευδώς ότι άκουγαν χυδαία μουσική, πίνοντας αλκοόλ προκαλώντας δημόσια ενόχληση.

«Τους εξηγήσαμε ότι παίζουμε μόνο Ψαλμούς και χριστιανική μουσική με τιμή και σεβασμό στους γείτονες και τους πελάτες μας», δήλωσε ο Masih στο ICC. «Δε δέχτηκαν την άποψή μας και μας είπαν να αφαιρέσουμε τα χριστιανικά σύμβολα από το κατάστημα, επειδή οι μουσουλμάνοι πελάτες δεν ένιωθαν άνετα. Ωστόσο, αγνοήσαμε αυτήν την απαίτηση».

Την επόμενη μέρα, μια ομάδα άνω των δώδεκα ανδρών λεηλάτησε το κουρείο. Σύμφωνα με τους χριστιανούς ιδιοκτήτες, οι άνδρες διέθεταν σιδερένιες ράβδους και κατέστρεψαν τη γυάλινη πόρτα, τους καθρέφτες, τα ράφια, τα ντουλάπια και τον υπόλοιπο εξοπλισμό του καταστήματος.

«Χτύπησαν επίσης το προσωπικό και άρπαξαν μετρητά και άλλα ακριβά πράγματα από το κατάστημα», δήλωσε ο Masih στο ICC.

Οι χριστιανοί ιδιοκτήτες σχεδίαζαν να αναφέρουν το περιστατικό στην αστυνομία, αλλά πριν το πράξουν, η αστυνομία συνέλαβε έναν από αυτούς και τον κατηγόρησε ότι κήρυττε το χριστιανισμό στο χώρο εργασίας. Ευτυχώς, ο χριστιανός ιδιοκτήτης αφέθηκε ελεύθερος την επόμενη μέρα.

«Η επιχείρησή μας έχει σταματήσει και ανησυχούμε για το καθημερινό μας ψωμί», δήλωσε ο Masih στο ICC. «Αυτή είναι μια πολύ μη ανεκτική κοινωνία. Οι Χριστιανοί δεν γίνονται δεκτοί όταν διευθύνουν επιτυχημένες επιχειρήσεις και απολαμβάνουν ηγετικές θέσεις. Αυτή η διάκριση πρέπει να τερματιστεί».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail