Αν δεχτούμε τον «γερμανικών προδιαγραφών» διάλογο, θα χάσουμε κυριαρχικά δικαιώματα χωρίς να πέσει «μπαταριά»

Μητσοτάκης: «Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» - Από τις διερευνητικές επαφές στα ελληνοτουρκικά (πριν ένα μήνα) στον διάλογο «χωρίς προκλήσεις» σήμερα και από εκεί στην διαπραγμάτευση «εφ΄ όλης της ύλης» με την Τουρκία ή και περισσότερους ενδιαφερόμενους, είναι μιας αναπνοής δρόμος, καθώς φαίνεται.

 
Για να μπορούμε κι εμείς να επικαλεστούμε για μια ακόμα φορά τον Διονύσιο Σολωμό : «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε». Αλλά και τον Κωστή Παλαμά : «Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ... Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι, λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη».

ΥΓ. 1 : Για τους Γερμανούς, σε κυβέρνηση, αρχισυνταξίες, θινκ τανκ κλπ και οι δύο «φίλες χώρες» έχουν στην αντιπαράθεσή τους «μαξιμαλιστικές θέσεις». Γι αυτό διατυμπανίζουν πως «απαιτείται διάλογος», προφανώς με διαμεσολαβητή τη Γερμανία. Έτσι ερμηνεύεται και το χθεσινό προβοκατόρικο ηλεκτρονικό μήνυμα του ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ. Ήδη ο γερμανικός τύπος μιλά για ελληνική άρνηση στο «διάλογο». Το «παιχνίδι» είναι προφανώς στημένο και μεθοδευμένο από καιρό. Αν η Ελλάδα δεχτεί τον «γερμανικών προδιαγραφών» διάλογο «συρόμενη», τότε είναι βέβαιο ότι θα χάσει κυριαρχικά δικαιώματα χωρίς να πέσει «μπαταριά». Άλλωστε αυτό επιθυμούν και πλείστοι «Βερολινέζοι» των Αθηνών που θέλουν να «έχουν την ησυχία τους» και τους Γερμανούς «επικυρίαρχους». Αν πάλι η Ελλάδα παραμείνει «αδιάλλακτη» η Γερμανία και οι δορυφόροι της δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουν σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας στο ερχόμενο ΕυρωπαΊκό Συμβούλιο.

ΥΓ 2 : Όσο για την περιβόητη «αποκλιμάκωση», αν πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με ταυτόχρονη αποχώρηση (αλά Ίμια) των ελληνικών και των τουρκικών πολεμικών πλοίων από την περιοχή που έμπρακτα αμφισβητεί η Τουρκία, τότε αυτό θα σηματοδοτήσει άλλο ένα «γκριζάρισμα» εθνικής κυριαρχίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail