Τα γεγονότα αναποδογυρίζονται: Το Ισραήλ εγκαταλείπει το Αζερμπαϊτζάν και στρέφεται πρός την Ελλάδα κι Αρμενία

Στο πλαίσιο της στενής ισραηλινής-ελληνικής συνεργασίας, η Αρμενία μπορεί να αποτελέσει αξιοσημείωτο μέρος, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη δύο περιστάσεις. Στις μάχες του Ταβούς, το αεροπορικό στρατιωτικό δυναμικό της Αρμενίας διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο, καταρρίπτοντας με επιτυχία τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν Ισραελινής κατασκευής.

Από: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας - Λιάνα Μανουκυάν

Για πρώτη φορά στις μάχες του Ιουλίου, τα αρμενικά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δοκιμάστηκαν και κατέγραψαν πρωτοφανή αποτελέσματα.

Υπονομεύτηκε η φήμη του Ισραήλ ως κατασκευαστή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε ισραηλινά αεροσκάφη. Κάτι που, φυσικά, θα πρέπει να σκεφτεί το Ισραίλ σε ποιον πωλεί τα όπλα και ποιες είναι οι συνέπειες από άποψη του ίμιτζ.

Η δεύτερη περίσταση, φυσικά, είναι οι σχέσεις Αρμενίας-Ελλάδας, μια στενή εταιρική σχέση, η οποία αποτελεί επίσης σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής συμμαχίας. Το Ερεβάν και η Αθήνα μπορούν επίσης να συνεργαστούν στον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας. Οι δυνατότητες της Αρμενίας και το παράδειγμα της πρακτικής εφαρμογής της μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους σημαντικούς τομείς της στενής αρμενικής-ελληνικής διακρατικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο και των δύο αυτών περιστάσεων, μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα της τριμερής- αρμενιο-ελληνο-ισραηλινής στρατιωτικής-βιομηχανικής συνεργασίας.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.