Τριπλός άξονας για τις Ενοπλες Δυνάμεις: εξοπλισμοί, ενίσχυση προσωπικού, ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας

Κατά τη συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη μεταφέρουμε την αναφορά του στο θέμα της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της αμυντικής βιομηχανίας:

Μιλάμε με αρκετές χώρες, όχι μόνο με τη Γαλλία. Η αλήθεια είναι ότι με τη Γαλλία έχουμε πιο προωθημένη συζήτηση. Ενδεχομένως, το φόρουμ της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης να χρησιμοποιηθεί για μία στενότερη συνεργασία, μπορεί και όχι. Είναι θέμα οριστικοποίησης στα επόμενα 24ωρα. Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλισμών είτε από τη Γαλλία είτε από άλλες χώρες. Είναι ένα τρίπτυχο, το οποίο θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό στις 12 και 13 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Το ένα σκέλος είναι τα εξοπλιστικά μας προγράμματα, το δεύτερο είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων και το τρίτο είναι η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, το οποίο έχει πολλαπλές διαστάσεις. Την αναπτυξιακή- γιατί μιλάμε για μία σοβαρή επένδυση σε έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη- και την απασχόληση. Αυτό το τρίπτυχο με ένα σεβαστό ποσό, αλλά πάντα με σύνεση και σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό.

Δυστυχώς, η αμυντική βιομηχανία τα πολλά τελευταία χρόνια δεν είχε τη σημασία που έπρεπε να της δίνουμε. Διαχρονικά είναι ένας πυλώνας πολύ σοβαρός και για την οικονομία και για την άμυνα και θα ενεργοποιηθεί.

Θα ενισχυθεί σημαντικά το κονδύλι που έχει να κάνει με την άμυνά μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα έχει μία διάρκεια κάποια έτη και θα υπάρξει συνέπεια στην στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά με σύνεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail