Η Ελλάδα στις ΗΠΑ έχει την ομογένεια και η Τουρκία τον Τραμπ

Ο Πομπέο στη Θεσσαλονίκη μετά συζύγου, αλλά χωρίς δήλωση για τα Ελληνοτουρκικά, γιατί;
Ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τράμπ, επισκέπτεται την Ελλάδα, την Κροατία και την Ρώμη. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Εύκολα μπορεί ο καθένας να καταλάβει ό,τι οι επισκέψεις αυτές έχουν ψηφοθηρικό χαρακτήρα.
Ο Τράμπ κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές και στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών στις τρεις χώρες, όπως και στην Κύπρο πριν δύο βδομάδες για λίγες ώρες, επειδή οι ομογένειας των χωρών αυτών είναι πολυπληθείς και σημαντικές για το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Η συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στην Θεσσαλονίκη ήταν σύντομη, από την πλευρά των ΗΠΑ δεν συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, και δεν ακολούθησε καμία συνέντευξη και στην κοινή γραπτή δήλωση δεν υπάρχει καμιά αναφορά στα Ελληνοτουρκικά.

Ο Πομπέο συνοδεύεται από την σύζυγό του, θα μείνει, τέτοια δύσκολη εποχή, λόγω εκλογών, τρεις ημέρες στην Ελλάδα, θα υπογραφτεί ένα μνημόνιο, όχι συμφωνία, τεχνολογικής συνεργασίας, όχι όμως από υπουργούς, αφού δεν συνοδεύεται ο Πομπέο από κανένα κυβερνητικό αξιωματούχο.
Θα επισκεφτεί το Εβραικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, για τους ίδιους λόγους. 

Η θέση των ΗΠΑ για τα ελληνοτουρκικά είναι σαφής, διάλογος και επίλυση των προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο, αυτό που λέει η Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία, όπως και η ΕΕ.
Το θέμα είναι ό,τι η κάθε πλευρά εννοεί διαφορετικά πράγματα και το ξέρουν όλοι.
Φυσικά να κρατήσουμε ό,τι η Τουρκία για πρώτη φορά και με τέτοια έμφαση θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, επικαλούμενη το διεθνές δίκαιο και την συνθήκη της Λωζάνης. 

Κατά περίεργο τρόπο, πριν λίγες ημέρες υπήρξε μια πληροφορία από το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ ό,τι δεν συμφωνούν με την στρατικοποίηση των νησιών με όπλα αιχμής, και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν τον διέψευσε. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με δήλωσή του, αντί να διαψεύσει τις πληροφορίες, τις επιβεβαίωσε λέγοντας ό,τι : «Συμφέρει και τις δύο χώρες να το κάνουν αμοιβαία». Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Όσο για το ό,τι δεν πάει στην Τουρκία, η επίσκεψη είναι ενάντια στην Τουρκία, είναι για γέλια. Η Τουρκία δεν έχει ομογένεια στις ΗΠΑ, άρα δεν έχει εκλογική επιρροή, έχει όμως τον Τράμπ και το ξέρει η ελληνική κυβέρνηση καλά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail