Δημοσκόπηση «καίει» την κυβέρνηση που τα έχει κλείσει όλα! Αρχίζει να φαίνεται η έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για τα υπερβολικά μέτρα

Οι Έλληνες θέλουν να λειτουργήσουν οι πολιτιστικοί χώροι και τα θεάματα τη χειμερινή περίοδο, όπως αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Youfly.com.

Από: crashonline.gr

Στην δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 21 με 26 Σεπτεμβρίου, έλαβαν μέρος περίπου 2000 άτομα.

Την στιγμή που το σύνολο των πολιτιστικών χώρων, πλην των θερινών σινεμά, παραμένουν κλειστοί και που η χειμερινή σεζόν επί της ουσίας δεν υπάρχει, δεδομένου ότι δεν έχει ανακοινωθεί ούτε η ημερομηνία έναρξης των κλειστών χώρων αλλά ούτε και το ποσοστό πληρότητας με το οποίο θα λειτουργούν, το κοινό θέλει να μπορέσει να συνεχίσει να ζει την κοινωνική του ζωή.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν πρέπει να λειτουργήσουν οι χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων απαντά θετικά. Οι περισσότεροι, το 78%, τάσσονται υπέρ της λειτουργείας των κλειστών κινηματογράφων, το 77,50% υπέρ του ανοίγματος των θεάτρων και το 64,60% υπέρ της λειτουργίας των μουσικών σκηνών.

Αντιστοίχως, θετικές είναι οι απαντήσεις στις πλειοψηφίας σχετικά με την πρόθεσή τους θα βρεθούν τον φετινό χειμώνα σε κάποιο χώρο εκδηλώσεων.

Το 81,70% σκοπεύει πάει θέατρο κάτω από τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, το 79,30% δηλώνει πως θα πήγαινε να δει μια ταινία ενώ το 62,30% είναι διατεθειμένο να απολαύσει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη σε κάποια μουσική σκηνή.

Οι περισσότεροι δήλωσαν πως θα προτιμούσαν τους μεγάλους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων με την πληρότητά του να κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στο 50% και το 60%. Υπάρχει όμως και ένα 55% δεν έχει πρόβλημα να ψυχαγωγηθεί σε κάποιον μικρότερα χώρο με την ίδια πληρότητα.

Παρόλα αυτά η αβεβαιότητα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει οδηγήσει τους περισσότερους στο να αγοράζουν τα εισιτήριά τους την τελευταία στιγμή. Ένα 58,50% του κοινού δεν είναι διατεθειμένο να προαγοράσει τα εισιτήρια του ακόμα και τις περιπτώσεις που η τιμή της προπώλησης κινείται σε αρκετά πιο χαμηλά επίπεδα.

Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτει το συμπέρασμα πως η πλειοψηφία του ελληνικού κοινού θεωρεί απαραίτητη την λειτουργία των πολιτιστικών χώρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail