Ο Ερντογάν είναι αναστατωμένος με την παραίτηση του Σαρράζ στη Λιβύη

Freepen.gr - Το Reuters ανέφερε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία ήταν αναστατωμένη με την ανακοίνωση παραίτησης που έκανε ο Πρόεδρος της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ αλ Σαρράζ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αντίρρηση για διάλογο με την Αίγυπτο.

Την Παρασκευή, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία «ενοχλήθηκε από τις αναφορές ότι ο Πρόεδρος της Λιβύης Φαγιέζ αλ Σαρράζ θέλει να παραιτηθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ανέφερε πως: «Το πραξικόπημα θα νικήσει τον Χαφτάρ (διοικητή του στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χατάρ) αργά ή γρήγορα».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως: «Δεν έχουμε αντίρρηση για διάλογο με την Αίγυπτο», προσθέτοντας ότι «η διεξαγωγή συνομιλιών σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών με την Αίγυπτο είναι διαφορετική και δυνατή, και δεν υπάρχει τίποτα για να το αποτρέψουμε, αλλά η συμφωνία της με την Ελλάδα μας λυπεί».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail